03. decembar  2019. 16.16  | Izvor: Tanjug

Pušteno 13,5 tona mlađi šarana

NOVI SAD -

Već šest dana Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" poribljava na kanalima Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, na delu Dunava, Krivaje i zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska Bara.

Poribljavanje se završava sutra, a u ribolovne vode kojima upravljaju Vode Vojvodine biće pušteno oko 13,5 tona jednogodišnje mlađi šarana.

poribljavanje strara tisa

Vode Vojvodine korisnik su dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, a ovu akciju sprovode u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije.

Na ovaj način se poboljšava kvalitet ribljeg fonda u našim ribolovnim vodama, što posebno raduje pecaroše i ljubitelje prirode.

Sem radnika Voda Vojvodine puštanju mlađi šarana prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribolovačka udruženja, a poribljene lokacije u narednom periodu češće će kontrolisati naši ribočuvari da bi sprečili krivolov.

 

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 4

Rile  03. 12. 2019. | 19:21
Svaka čast BRAVO. Mogli vi i DTD da poribnjavate više jer plaćamo sve takse i namete za isto Vodama Vojvodine.
Mile  03. 12. 2019. | 20:34
Dzabe sve sto pustate tu ribu u kanal DTD kada ce secerana (Vrbas,Crvenka),kozara,uljara(Vrbas) ponovo da puste otrovne vode i da bude pomor ribe. A javna tajna je da su vlasnici istih doticni "Bata" i "Bata Kole" kojima niko ne moze da stane na put.
Martin  03. 12. 2019. | 23:38
Bravo! Ali trebalo bi prevashodno da se poribi DTD sa mladjom AMURA, posto ima isuvise mnogo trave!!!!
Robert  05. 12. 2019. | 13:51
A sta je sa DTD, posto i mi placamo namete posteno (ko da smo u najmanju ruku Svedjani)? Kad ce poribljavanje ovog sto je Bata Kole pobio, Turija, Srbobran, Nadalj, Becej?