Eriksen definitivno odbio Totenhem, kreće licitacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 10:36

Juventus i Inter prvi favoriti da ga dovedu

Dolazak Žozea Murinja i tri pobede potpuno su promenili klimu u Totenhemu. Ekipa je ponovo postala onaj tim koji je došao do finala Lige šampiona prošle sezone, a sada i budućnost nekih igrača, koji su bili viđeni za odlazak, izgleda drugačije.

Među njima, ipak, nije Kristijan Eriksen. Danski reprezentativac je odbio i poslednji pokušaj čelnika kluba da ga nagovore da potpiše novi ugovor. Eriksen je saopštio da ne želi da ostane dalje u Totenhemu i da će otići na leto, kada mu ističe ugovor, javlja britanski Telegraf.

Izabrane vesti

I kao što to obično biva, to je automatski znak da krene licitacija kojem će se carstvu privoleti Danac. Ranije se Eriksen dovodio u vezu sa Real Madridom, gde je bio „viđen“ za naslednika Luke Modrića, ali sada su male šanse da se to desi. Pogotovo što je Real pre neki dan produžio ugovor sa mladim i supertalentovanim Federikom Valverdeom, na kojem će graditi budućnosti kluba.

Sada se kao favoriti za Eriksonom potpis ističu Juventus i Inter. Pogotovo je šampion Italije doktorio na dovođenju vrhunskih igrača, a bez plaćanja centa obeštećenja. Prava armija takvih fudbalera je stigla u tabor Stare dame u poslednjih četiri-pet godina.

Danac će već posle Nove godine imati mogućnost da slobodno pregovara sa zainteresovanim klubovima, ali to će dovesti do toga da će imati manju minutažu u Totenhemu. Naime, kako piše Telegraf, jedna od prvih stvari na kojoj je insistirao Žoze Murinjo kada je dolazio među Pevce je bio da se reši status Kristijana Eriksena, da zna da li će moći da računa na njega na duže staze ili ne.

S druge strane, očekuje se da Tobi Aldervireld i Jan Fertongen sada potpišu nove ugovore sa Totenhemom.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara