Glasanje za "Zlatnu loptu" - Novinar iz Hrvatske apsolutni hit, kome je glasove dala Srbija, ko je još stavio Tadića među pet najboljih?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.12.2019.
10:29
Izvor: Sportske.net

Uvek je zanimljivo videti kako se glasalo po zemljama, koliko ima pristrasnosti, kako su kontinenti davali glasove. Bilo je baš tesno...

AP Photo/Francois Mor
AP Photo/Francois Mor

Povezane vesti

Virdžil Van Dajk je izgubio "Zlatnu loptu" za dva glasa, Mesi je šesti put najbolji na svetu, a uvek je zanimljivo videti kako su glasali novinari. Tu obično ima i pristrasnosti, recimo engleski izveštač Henri Vinter je stavio Van Dajka pre Mesija i Ronalda, ali je u top 4 ubacio i Sterlinga.

Argentinci su poređali u prva tri Mesija, Ronalda i Aguera, kod Austrijanaca je najbolji Mane, kao i u nekim afričkim zemljama poput Benina i Burkine Faso. Bosanci, tačnije Emir Aletić sa N1 info su prednost dali Van Dajku pred Mesijem i Salahom, dok su na listi De Jong i Son. Zdravko Reić iz hrvatskog Jutarnjeg Lista glasao je za Ronalda, ispred Alisona, Aguera, Van Dajka i Mbapea, Mesija nema na njegovoj listi. Egipćani su jasno stavili Salaha na prvo mesto, novinar španskog AS, glasao je za Van Dajka ispred Ronalda i Mesija, jasno Argentinac ne bi u Madridu mogao da dobije maksimalan broj glasova.

Paolo Konde, novinar "Gazete" je Mesija stavio tek na četvrto mesto, Van Dajk je prvi, De Jong drugi, Ronaldo treći. Kod Crnogoraca, Van Dajk je prvi, Tadić je na petom mestu. Holanđani su poređali, pored Van Dajka, Mesija, Ronalda, De Jonga i golmana Alisona, Portugalac Žoakin Rita je glasove osim Ronaldu, dao Maneu, Mesiju, Van Dajku, a "progurao" je i Bernarda Silvu. Kolega Vlada Novakovićč sa "Sport kluba" je glasove Srbije dao Mesiju, Alisonu, Levandovskom, Tadiću, Marezu. Za Slovenca Andreja Starea iz RTV Slovenije, najbolji je Mbape...

Po kontinentima, Van Dajk je najviše glasova dobio u Evropi i Aziji, ali su Južna Amerika, Afrika, Severna Amerika sa karipskim zemljama i Okeanija glasale za Mesija, što je na kraju bilo dovoljno za tesnu pobedu Argentinca. Jedino u Africi, jedan od dvojice prvoplasiranih nije bio prvi ili drugi, pogađate Afrikanci, odnosno tamošnji dopisnici su na drugo mesto, iza Mesija stavili Manea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liga BBVA
Tuesday, 03.12.2019
20:51

Uprkos tome što je na kraju nagrada više nego zasluženo završila u Messijevim rukama ovakva glasanja pokazuju svu besmislenost ove nagrade, jer kakvog smisla ima dopustiti kojekakvim izmišljenim i umišljenim 'sportskim novinarima' i 'sportskim komentatorima' da odlučuju ko je najbolji fudbaler po kriterijumu dece od 7 godina: ko im se sviđa i za koga navijaju.

avatar
esadesad samoesad
Tuesday, 03.12.2019
17:08

Ljudi gledaju fudbal razlicito, nekima se svidja Ronaldo zato sto lijepo izgleda, pa se zaljube u Ronalda, a Mesi sicusan ruzan pa im se nesvidja. Ja takve ljude zovem fudbalske neznalice. Kad se spominjao Ronaldo kao najbolji igrac svijeta, uvijek sam postavljao pitanje, da li je Ronaldo najbolji igrac Reala? Zato sto mi ne djeluje da je najbolji igrac Reala.Kad je prica oko Van Dajka, isto vazi kao za Ronalda, da li je Van Dajk najbolji igrac Liverpula? Moje misljene je da su Van Dajk, Mane, Salas, podjednako vazni za igru Liverpula. Mesi je najveci, suvisno je pricati za njega, on je cudo prirode.

avatar
Badr Hari
Tuesday, 03.12.2019
22:22

Odgovori su vrlo jednostavni: niti je izlizani ikada bio najbolji igrač Reala, niti je Van Dajk najbolji igrač Liverpoola. ali su im uloge u ZL cirkusu ipak bile sasvim drugačije.

Marketing izlizanog pojačan Perezovim velikim uticajem je grabio sve moguće i nemoguće prilike da izlizanom izboksuju ZL, produžavali glasanje, svake godine proglašavali različite stvari za 'najbitnije' i šta sve nisu radili ne bi li ovaj skupio što više ZL i tako 'pokazao Svetu' (jer na terenu nema šta da pokaže) da je 'najbolji' i bolji on toga sićušnog i ružnog koji je svetlosnim godinama ispred njega kada je fudbal u pitanju.

Zahvaljujući tome što ga Je Perez najurio (da nije ponovo bi mu prošle godine poklonili ZL) u 'izboru' za ZL smo gledali obračun Perez vs izlizani marketing i Perez je odneo pobedu. Ove godine čak ni izlizani marketing jednostavno nije mogao bolje od 3. mesta i to u poslednjem trenutku (što je neverovatno guranje za bar 20-ak mesta napred), pa je Van Dajk trebao da spreči Messija da nadmaši izlizanog po broju osvojenih ZL.

avatar
esadesad samoesad
Thursday, 05.12.2019
18:47

Perez je morao sve to da manipulise sa marketingom, sudije je morao kupovati, inace bi Real bio u situaciju kao Milan sad, mozda ne kao Milan sto se tice LS, ali finansijski mozda i gori od Milana.

avatar
LFC*19
Wednesday, 04.12.2019
08:48

A nekima se sviđa Marez, i problem je da defanzivcu dajku daju bod, ali golmanu može :) I sve je ok.

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 03.12.2019
15:32

sad cu svima da izdelim minuse sa svojih ostalih naloga , ko god kaze neku losu za Messija. :D

avatar
_Goran_
Tuesday, 03.12.2019
14:37

Cudi me da ovaj Vlada nije stavio De Heu, Pogbu ili Rasforda u top 5...

avatar
REVØLT
Tuesday, 03.12.2019
14:19

Kako za dva glasa kad je bilo 686-679? Mozda za glasove dve osobe.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 03.12.2019
14:15

Neki su stvarno presmijesni sa njihovim izborom. Zato ovo i nema previse smisla. Uvijek bi je trebalo dati nekome iz ekipe koja je najbolja te godine, ove je to trebalo nekome iz Liverpula i kraj. Neko ce reci pa trebalo je i Riberiju ispred Ronalda prije nekoliko godina i u pravu su, slazem se. Ovo jeste individualna nagrada ali je fudbal timska igra, i logika govori da je zasluzuje neki pojedinac koji se izdvojio u najuspjesnijoj ekipi. I da, smjesnije je ovo sto je glasao ovaj iz Srbija, Van Dajka nije uopste stavio na spisak...ok je da nekog igraca vise volite, ali u ovim slucajevima treba biti makar malo nepristrasan, a ne ici u krajnjost.

avatar
xenon 1989
Tuesday, 03.12.2019
21:21

Ma bruka i sramota što ovaj iz Srbija nije stavio Van Dajka na spisak. Da su svi 'korektno' glasali kao ovaj iz Hrvatska to bi bila prava nagrada i imala bi punog smisla... ovako je besmislena. :D

'Ovo jeste individualna nagrada ali je fudbal timska igra, i logika govori da je zasluzuje neki pojedinac koji se izdvojio u najuspjesnijoj ekipi'. A šta bi tek govorilo odsustvo svake logike? Šta kada svaka od 15 neuspešnih ekipa nokaut faze LŠ ima po jednog pojedinca koji je bolji od svih fudbalera najuspešnije ekipe? Nijedan od njih ne može da konkuriše za ZL jer igraju za neuspešne ekipe? :D:D:D

avatar
Comy
Tuesday, 03.12.2019
14:11

Iz Hrvatske sam al ovaj da stavi Ronalda kao prvoga a messia niti u prvih pet je dokaz o kakvom se novinaru radi tj o fanboyu Ronalda. Ko sve nece biti novinar, Boze sacuvaj.

avatar
LFC*19
Tuesday, 03.12.2019
13:28

Super je glasao novinar SK. Dao je glas Allisonu kao, a ne Dajku jer Allison nije konkurent Messiju. Ali pazite, dao je glas i Marezu! Svaka čast! E zbog ovakvih primjera zlatna lopta ide Messiju šesti put, kao da se dodjeljuje za životno djelo a ne za ostvarenja u protekloj godini. Objasnimo to novinarima koji na prvo mjesto stavljaju Mesija jer je najbolji a na drugo ne stavljaju onda Ronalda, jer ako je prvo Mesi, onda je drugo Ronaldo zar ne, idući tom logikom. Ali ne, Mesi je najbolji, a Alisson je osvojio sve pa neka je drugi, a Marez je bio najbolji igrač Sitija :)

avatar
Rise up
Tuesday, 03.12.2019
12:43

Mesi je najbolji i bez ove zlatne lopte. Njemu treba dati neku dozivotnu zlatnu loptu i da ne bude u konkurenciji,a ostali da se bore za ovu godisnju. Steta sto je igrac, gospodin i sportista kao Van Dajk ostao bez nagrade.

avatar
Bergkamp10
Tuesday, 03.12.2019
13:57

Pa nakon one izjave o C.Ru i nije bas gospodin...

avatar
deki trbic
Tuesday, 03.12.2019
14:18

ahahhahhah ma kako da ne druze :D sta je uradio, jel je nesto u LS osvojio, jel je mozda nesto u reprezentaciji uradio? ne, samo uzeo spansku ligu...nije bio ni za proslu sezonu najbolji strelac...zasto je zasluzio?

avatar
Nemanjici
Tuesday, 03.12.2019
12:34

Koji bre Van Dajk nemoj da se salimo. Pa onda Vidic, Nesta, Maldini treba da imaju po 4 u svojim vitrinama

avatar
Tristan
Tuesday, 03.12.2019
22:45

I trebalo bi!!! i cesto se pricalo o tome da igraci odbrane i golmane nezasluzeno izostavljeni iz konkurencije - jednom Oliver Kan dobio i to je to !!! ali sve ovo glasanje kao sto su napisali gore i dole veze nema sa nekom odlukom na osnovu analize rezultata sezone u klubu i reprezentaciji....

avatar
LFC*19
Wednesday, 04.12.2019
08:49

PA i to si u pravu, ali kanavaro?

avatar
Südkurve München
Tuesday, 03.12.2019
12:08

Ne kontam, apsolutni hit po čemu ?

avatar
xenon 1989
Tuesday, 03.12.2019
19:52

Pa zar ima većeg hita negoli staviti na prvo mesto čoveka koji objektivno nije u top 20, a bogaoca fudbala uopšte i ne staviti na listu prvih 5? :D:D:D

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 03.12.2019
12:04

Uh sto mi je milo,kad vidim da neko van svake pameti stavi Ronalda a za Mesija ni ne glasa jasno je da tu nema fudbalskog kriterijuma vec penaldijskog...Sto bih voleo da osvaja svake godine i da ga prestigne u svemu u svakom mogucem trofeju i rekordu da kada se pomenu njih dvojica ronaldov slucaj bice zauvek izgubljen...

avatar
Badr Hari
Tuesday, 03.12.2019
17:15

Slučaj izlizanog je zauvek i oduvek izgubljen ako 'zavirimo' malko u budućnost nakon što i jedan i drugi okače kopačke o klin. Dokaz su likovi poput Telma Zarre, Ali Daeia itd. sa jedne i Ronaldinja, Zube, Cruyffa itd. sa druge strane. Pametnom dosta... da ne objašnjavam šta će se desiti kada se izlizani otkači od suludog marketinga pa sve i da su mu poklonili 15 ZL i da drži 184 nebitna rekorda. Prosto i jednostavno: nebo je nebo, a zemlja je zemlja i to nikako ne može biti obrnuto za bilo koga čim ga otkačiš sa halucinogenih marketinških narkotika.

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 03.12.2019
20:20

Jasno kao dan,al mesiji su vec uspeli da utisnu u svest pominjanje mesija i ronalda u paketu...Na primer era mesija i ronalda,nivo mesija i ronalda,genijalnost mesija i ronalda iako je tu ronaldo nebitan...Kao kada bih ja rekao era mareja i federera i nivo mareja i federera...Cista nebuloza...

avatar
Jean-Luc Picard
Tuesday, 03.12.2019
11:55

Vlada novakovic pokopao van dajka xD znao je da golman nece uzeti nagradu pa da se ne obruka stavio alisona xD

avatar
Red Demon
Tuesday, 03.12.2019
15:47

pokopa nas zesce, lik navija za mancester... kao stavio bi VVD al ove sezone nam je najgori od odbrambenih 5..

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 03.12.2019
11:45

Komentator sa najiritantnijim glasom 😂

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 03.12.2019
11:44

Jel ozbiljno ovo da je lik stavio Mareza u top 5?!?!

avatar
GoxyArsenal86
Tuesday, 03.12.2019
11:41

Je l' moguce da je ovaj nas ovako glasao!? Da covek ne da Van Dajku ni jedan bod, a ubaci Levandovskog i Mareza. I on zaradjuje pare od prenosenja fudbala...

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Tuesday, 03.12.2019
13:19

Čovjek jednostavno ne voli Liverpool i Ako Liverpool osvoji PL ove sezone ja mislim da će da uzme bolovanje do početka sledeće sezone xD ovo maskiranje mržnje prema Liverpulu time što je ubacio Alisona može zavarati samo osobe koje ne prate Sport Klub. Jedini sportski novinar koji ne podnosi Liverpool više od njega je Šofranac iz CG koji vuče komplekse od 2005 godine. Ee taj će tek na aparate da završi ako Liverpool osvoji PL, ili još gore, stigne Milan po broju LS

avatar
xenon 1989
Tuesday, 03.12.2019
19:56

A koja je svrha Van Dajka osim da otme Messiju više nego zasluženu nagradu? Da je kakvom magijom marketing izlizanog uspeo da ga izgura na prvo mesto Van Dajka niko ne bi ni pomenuo.