Lukašenko dočekan: Himna, počasna paljba i crveni tepih VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio ispred Palate Srbije svečani doček za predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.12.2019.

07:21

Lukašenko dočekan: Himna, počasna paljba i crveni tepih VIDEO
Screenshot/Tanjug live

Poseta Lukašenka inače odvija se u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Minska, koje poslednjih godina obeležava snažan razvoj ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Posle dočeka, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, himne dve zemlje i plotune u čast dolaska visokog gosta iz Belorusije, uslediće razgovor dvojice predsednika u četiri oka, a potom i plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Nakon tog sastanka sledi ceremonija razmene potpisanih šest bilateralnih dokumenata i obraćanje medijima Vučića i Lukašenka, koji boravi u petoj zvaničnoj poseti Beogradu.

U delegaciji Belorusije su i ministri inostranih poslova te zemlje Vladimir Makej i minitsar pravde Oleg Sliževski.

Takođe, u Palati Srbije, danas PKS u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizuje poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

Prema vrednosti izvoza Belorusija je 34. partner Srbije, dok je po vrednosti uvoza na 37. mestu.

Lukašenko je juče popodne stigao u Beograd, gde ga je na aerodromu "Nikola Tesla", uz pogaču i so, dočekao predsednik Srbije. Zatim su Vučić i Lukašenko, jedini predsednik koji je u Beograd došao i za vreme bombardovanja, položili vence na Spomen groblju oslobodalica Begrada i Spomenik crvenoarmejcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: