');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

POMAHNITALI STUDENT IZA REŠETAKA Mladiću koji je na Elektronskom fakultetu izbo kolegu zbog devojke preti 10 GODINA ROBIJE

Studentu Elektroskog fakulteta u Nišu B. S.(19), koji je uhapšen zbog sumnje da je 29. novembra oko 10.15 časova dva puta nožem ubo kolegu sa fakulteta J. M. (19) u glavu, a studentkinji J. S. (19) zadao jedan udarac u telo, nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen je jednomesečni pritvor.

Nož kojim je izvršen napad Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Nož kojim je izvršen napad

On se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju za koje je, ukoliko se na sudu dokaže krivica, zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili od 30 do 40 godina.

Tuča na fakultetu u Nišu
Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Tuča na fakultetu u Nišu

- Pritvor osumnjičenom je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret predviđena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a način izvršenja i težine posledica su dovele do uznemirenja javnosti koje je može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka - kaže portparol Višeg suda u Nišu Ana Gajić Ristić.

Pročitajte još

Student B. S. se osim za pokušaj teškog ubistva kolege sa fakulteta J. M. tereti i za nasilničko ponašanje jer je udario studentkinju J. S.

Motiv: patološka ljubomora

Kako je „Blic“ pisao, motiv napada koji se odigrao u holu fakulteta, po svemu sudeći je patološka ljubomora jer je osumjičeni B. S. bio dugo zaljubljen u studentkinju J. S. Tako je, kako se sumnja, i odlučio da nasrne na njenog momka J. M. i nju, iako sa ovom devojkom njom nikada nije bio u vezi.

Tuča na fakultetu u Nišu
Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Tuča na fakultetu u Nišu

Nakon što ga je savladalo obezbeđenje fakulteta, u holu je nađen i poveći nož kojim je počinjen napad, kaže naš izvor.

J. M. je na zadobio dva uboda u glavu, iza i izspod levog uha, ali su na sreću povrede bile lake, dok J.S. nije povređena teško već je zadobila smao udarac u telo, najverovatnije drškom noža ili rukom.

Prema rečima svedoka napada, pomahnitali B.S. je jurio holom fakulteta vičići "Je***u vam majku svima", dok su studenti bežali i tražili pomoć.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač se, nakon što je savladan, pravdao da ima psihičke probleme.