Mesi ušao u istoriju, šesta Zlatna lopta Frans fudbala!

Vreme čitanja: 6min | pon. 02.12.19. | 21:50

Argentinac ispred sebe ostavio Van Dajka i Kristijana Ronalda

Lionel Mesi je osvajač Zlatne lopte Frans fudbala za 2019. godinu! Fenomenalni Argentinac ušao je u istoriju i postao prvi igrač sa šest osvojenih trofeja Zlatne lopte. Iza sebe je ostavio Kristijana Ronalda sa pet. Portugalac je odlučio da se večeras ne pojavi na gala ceremoniji u Parizu, pa je na kraju zauzeo treće mesto. Drugi je bio najbolji defanzivac na planeti Virdžil van Dajk, a četvrti napadač prvaka Evrope Liverpula, Sadio Mane. 

Kada je u pitanju ukupan broj trofeja, iza Mesija i Ronalda su Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten sa po tri Zlatne lopte u svom vlasništvu.

Izabrane vesti

Prethodno su iz najjuže konkurencije na večerašnjoj dodeli ispali Mohamed Salah, Kilijan Mbape i Mohamed Salah, među 10 najboljih biliu su i Robert Levandoski, Bernardo Silva i Rijad Marez.
"Sećam se da sam svoju prvu Zlatnu loptu osvojio sa 22 godine. Tada sam u Parizu bio sa svoja tri brata, bilo je neverovatno, a sada, 10 godina kasnije, ovde sam sa suprugom i moje troje dece. Kao što mi je supruga napisala u poruci, sve ovo vreme nisam prestao da sanjam, želim da nastavim da se razvijam i piboljšavam iz dana u dan. Bog mi je priuštio da uživam u onome što volim. Svestan sam koliko imam godina i ovi trenuci su mi mnogo prijatniji s obziorom da se bliži trenutak povlačenja", rekao je Mesi nakon pehara.

Srpski majstor Dušan Tadić zauzeo je 20. mesto zajedno sa napadačem Arsenala Pjerom Emerikom Obamejanom. Iza njih dvojice, kada je konačan plasman u pitanju, našli su se Hjon Min SonUgo LorisMark Andre ter ŠtegenKalidu KulibaliŽoržinjo VajnaldumKarim BenzemaDoni van de BekMarkinjos i Žoao Feliks. Isped su bili Frenki de JongRahim SterlihgEden AzarKevin de BrujneMatijs de LihtSerhio AgueroRoberto FirminoAntoan Grizman i Trent Aleksander Arnold.

Glasove u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala davali su novinari iz celog sveta, kao i kapiteni i selektori reprezentacija. Ceremonija je održana u Teatru Šatle u Parizu.

Ukupan plasman:

10. mesto: Rijad Marez (Mančester Siti)
9. mesto: Bernardo Silva (Mančester Siti)
8. mesto: Robert Levandovski (Bajern Minhen)
7. mesto: Alison Beker (Liverpul)
6. mesto: Kilijan Mbape (PSŽ)
5. mesto: Mohamed Salah (Liverpul)
4. mesto: Sadio Mane (Liverpul)
3. mesto: Kristijano Ronaldo (Juventus)
2. mesto: Virdžil van Dajk (Liverpul)
1. mesto: Lionel Mesi (Barselona)

------------------------------------------------------

Pogledajte kako je tekla spektakularna ceremonija u Gradu svetlosti.

21.20 - Evo novog preseka! Na šestom mestu se nalazi Kilijan Mbape, a na petom Mohamed Salah. Dakle, iamo veliku četvorku finalista. To su Sadio Mane, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Virdžil van Dajk.

21.13 - Zlatna lopta u ženskoj konurenciji pripala je Amerikanki Megan Rapino, iza nje je reprezentativka Engleske Lusi Bronz, a na trećoj poziciji još jedna Amerikanka Aleks Morgan.

21.00 - Alisonu Jašin trofej! Izbor za najboljeg čuvara mreže na planeti apsolustno zasluženo je pao u ruke golmanu Liverpula. Na drugom mestu je Ter Štegen, a na trećem Ederson.

20.50 - Napravljen je prvi presek, otpala su trojica vanserijskih asova. Na 10. mestu je Rijad Marez, na devetom njegov kolega iz Mančester Sitija Bernardo Silva, a na osmom napadač Bajerna Robert Levandovski.

10. mesto: Rijad Marez (Mančester Siti)
9. mesto: Bernardo Silva (Mančester Siti)
8. mesto: Robert Levandovski (Bajern Minhen)
7. mesto: Alison Beker (Liverpul)
6. mesto: Kilijan Mbape (PSŽ)
5. mesto: Mohamed Salah (Liverpul)

20.45 - Evo i prve dodeljenje nagrade. Kopa trofej, koji pripada najboljem igraču starosti do 21 godine ide u ruke štoperu Juventusa Matijsku de Lihtu! Holanđanin, koji je prošle sezone blistao u Ajaksu, iza sebe je ostavio Džejdona Sanča i Žoaa Feliksa.

20.30 - Gala ceremonija u Teatru Šatle je i zvanično počela. Čekamo izbor najboljih! Program vode Didije Drogba i francusko-britaska voditeljka Sandi Herbier.

20.29 - Evo i Dušana Tadića! On je u društvu svojih saigrača Onane i Van de Beka. Podsećamo, srpski as je osvojio 20. mesto na večerašnjoj dodeli Zlatene lopte i sada može da uživa u ostatku večeri.

20.23 - Stigao je trofej! Ovog trenutka u Teatar Šatle unet je i zvaničan trofej - Zlatna lopta, koji će večeras biti dodeljen jednom od najvećih fudbalskih asova na planeti. Ceremonija uskoro počinje, vrše se poslednje pripreme.

20.19 - Na ceremoniju je stigao i najbolji mladi fudbaler Svetskog prvenstva u Rusiji, kao i četvrtoplasirani sa prošlogodišnje dodele Zlatne lopte, Kilijan Mbape. Fenomenalni Francuz je i ovoga puta među 10 najboljih na planeti, a ostaje da se vidi koju će poziciju zauzeti ove godine.

20.13 - Tu su i šampionke Evrope, igračice Liona, aktuelnog osvajača Lige šampiona za žene. U društvu predsednika Žana Mišela Ole su Vendi Reanar, Amandin Anri, Dženifer Marožan, Sara Buadi, Lusi Bronz i Ada Hegerberg.

20.08 - Stigao je i aktuelni osvajač Zlatne lopte Luka Modrić. Hrvatski fudbalski majstor je prošče godine iza sebe ostavio Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana.

19.54 - Lonel Mesi može da uđe u istoriju i postane prvi igrač sa šest Zlatnih lopti u svom vlasništvu. U ovom trenutku Argentinac deli prvo mesto sa Kristijanom Ronaldom, a potom slede Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten sa po tri Zlatne lopte u svom vlasništvu.

Ovako je bilo u poslednjih pet godina:

2018: 1. Luka Modrić, 2. Kristijano Ronaldo, 3. Antoan Grizman.
2017: 1 Kristijano Ronaldo, 2. Lionel Mesi, 3. Nejmar.
2016: 1. Kristijano Ronaldo, 2. Lionel Mesi, 3. Antoan Grizman.
2015: 1. Lionel Mesi, 2. Kristijano Ronaldo, 3. Nejmar.
2014: 1. Kristijano Ronaldo, 2. Lionel Mesi, 3. Manuel Nojer.

19.46 - Familija Drogba! Legendarni Didije na ceremoniju je poveo svoju trojicu sinova. Najstariji Isak (18) je u podmlatku Čelsija, a proletos je bio na pozajmici u Genganu.

19.41 - Virdžil van Dajk je na izboru najboljeg igrača sveta u organizaciji FIFA zauzeo drugo mesto, upravo iza Lionela Mesija, a i sada se izuzetno visoko kotira, tako da je njegov dolazak na gala ceremoniju ispraćen sa velikom pažnjom. Holanđanin je u ovom trenutku bez premca najbolji štoper na planeti.

19.34 - Barsina ekipa na crvenom tepihu! Ekspediciju katalonskog velikana na gala ceremoniji, koja počinje u 20.30 predvodi Lionel Mesi. Sjajni Argentinac je u pratnji svoje supruge i dva sina, a tu su i legendarni Hristo Stoičkov, zatim mladi vezista Frenki de Jong, koji je završio na 11. mestu, Antoan Grizman koji je 18. i Ter Štegen koji je zauzeo 24. poziciju.

19.30 - Robert Levandovski je očigledno prezadovoljan što se našao među 10 najboljih igrača na planeti, pa sa svojom lepšom polovinom nije skidao osmeh s lica. Fantastični Poljak već godinama unazad nemilosrdno rešeta protivničke mreže, a ove sezone je postigao 27 golova na 21 utakmici u dresu Bajerna.

19.25 - Kao što već znate, Kristijano Ronaldo se neće pojaviti u Teatru Šatle, pošto je saznao da neće dobiti nagradu. Ipak, tu su ostali asovi evropskog fudbala, pa se izostanak nadmenog Portugalca neće osetiti.
...........................................................
Srpski as i kapiten Ajaksa Dušan Tadić zauzeo je 20. mesto na dodeli Zlatne lopte Frans fudbala za 2019. godinu. Fenomenalni vezista tu poziciju je podelio sa napadačem Asrenala Pjerom Emerikom Obamejanom.

Inače organizator događaja je već objavio plasman igrača od 11. do 30. pozicije, tako da je poznato 10 finalista. To su Alison Beker, Robert Levendaovski, Rijad Marez, Sadio Mane, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Mohamed Salah, Bernardo Silva i Virdžil van Dajk.

Iza Tadića, kada je konačan plasman u pitanju, našli su se Hjon Min Son, Ugo Loris, Mark Andre ter Štegen, Kalidu Kulibali, Žoržinjo Vajnaldum, Karim Benzema, Doni van de Bek, Markinjos i Žoao Feliks. Isped su Frenki de Jong, Rahim Sterlihg, Eden Azar, Kevin de Brujne, Matijs de Liht, Serhio Aguero, Roberto Firmino, Antoan Grizman i Trent Aleksander Arnold.

Podsećamo, glasove u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala daju novinari iz celog sveta, kao i kapiteni i selektori reprezentacija. Ceremonija se održava Teatru Šatle u Parizu.

KONAČAN PLASMAN:

28. mesto: Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Markinjos (PSŽ), Doni van de Bek (Ajaks)

26. mesto: Karim Benzema (Real Madrid), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul)
24. mesto: Kalidu Kulibali (Napoli) Mark Andre ter Štegen (Barselona)
23. mesto: Ugo Loris (Totenhem)
22. mesto: Hjon Min Son (Totenhem)
20. mesto: Pjer Emerik Obamejan (Arsenal), Dušan Tadić (Ajaks)
19. mesto: Trent Aleksander Arnold (Liverpul)
18. mesto: Antoan Grizman (Barselona)
17. mesto: Roberto Firmino (Liverpul)
16. mesto: Serhio Aguero (Mančester Siti)
15. mesto: Matijs de Liht (Juventus)
14. mesto: Kevin de Brujne (Mančester Siti)
13. mesto: Eden Azar (Real Madrid)
12. mesto: Rahim Sterling (Mančester Siti)
11. mesto: Frenki de Jong (Barselona)
............................................
10. mesto: Rijad Marez (Mančester Siti)
9. mesto: Bernardo Silva (Mančester Siti)
8. mesto: Robert Levandovski (Bajern Minhen)

7. mesto: ...

Foto: France Football


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara