Polusezona na malim terenima: Novi Borac hara na zapadu, nova Jagodina lider na istoku, nova Sloboda vraća se u Srpsku ligu (SVE TABELE)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.12.19. | 18:53

Pred vama je uobičajeni zimski pregled četiri grupe Srpske lige i 12 zonskih liga širom Srbije

Utakmicama 23, vanrednog kola (u sredu), spušta se zavesa na prvi deo sezone u Prvoj lifgi Srbije. U nižim ligama takmičenje je za ovu godinu završeno, a mi vam kao po običaju donosimo pregled jesenjeg dela kroz tabele četiri Srpske lige, odnosno svih 12 zonskih

Ova polusezona bila je zanimljiva iz razloga što je nekoliko starih superligaša i klubova s velikom tradicijom započela takmičenje u nižim ligama pod novim imenima. Podsetimo, u razmaku ne većem od godinu dana ugašeni su Borac iz Čačka, Sloboda iz Užica (ne prvi put), Jagodina... Svi ti timovi započeli su od nule, rasterećeni dugova - ali bez prava na šepurenje slavnom istorijom - novi prodor ka vrhu i povratak u društvo najboljih.

Izabrane vesti

Čačani koji su preuzeli (kupili) mesto od FK Provo lideri su zapadne grupe Srpske lige. Igraju vrlo ubedljivo i niko ne sumnja u njihov povratak među prvoligaše. Imenu su dodali godinu osnivanja starog, originalnog Borca - 1926. Jagodina-Tabane nastala je zahvaljujući FK Tabane (fuzija, odnosno formiranje novog kluba) i takođe je na putu povratka u Prvu ligu Srbije, dok je užička Sloboda dodala prefiks GFK (gradski fudbalski klub), pa sada kao novi činilac u fudbalskim registrima napada visine svog pretka - originalne Slobode i Slobode Sevojno.

Još jedan nekadašnji član elitnog ranga srpskog i jugoslovenskog fudbala - Hajduk iz Kule (ugašen pre šest godina), pokušava da se vrati na veliku scenu, ali ne ide mu baš najbolje. Kuljani su prošle sezone izgubili trku sa Kabelom za plasman u PLS, a ove se bore za opstanak u trećem rangu.

Pa da krenemo polako...

SRPSKA LIGA - BEOGRAD

U ovoj grupi biće najmanje uzbuđenja, utisak je posle prvog dela sezone. Jer ono što nije uspeo proletos (u duelu sa Grafičarom), IMT će ostvariti narednog maja. Ovaj tim je ubedljivo prvi u beogradskoj grupi, ima osam bodova više od drugoplasiranog OFK Beograda i sigurno gazi ka svom cilju. Da će ovako biti moglo se čuti po gradskim kuloarima i uoči starta takmičenja. Zanimljivo da su uz Romantičare u vrhu tabele još četiri nekadašnja člana elitnog ranga našeg fudbala - Zvezdara, Radnički Obrenovac, BSK Borča i Radnički Novi Beograd. Oni će svoju šansu, međutim, morati da popričekaju. Partizanova filijala Teleoptik u sredini je tabele. 

U ligi ispod - Beogradskoj zoni, lider je neporažena BSK Batajnica, a prate je Studentski grad i Napredak iz Medoševca. Nekadašnji drugoligaš BASK (i predratni prvoligaš), najstariji klub osnovan na teritoriji Srbije, u donjem je delu tabele. Očito mu predstoji borba za opstanak.

BEOGRADSKA ZONA

SRPSKA LIGA - VOJVODINA

Železničar iz Pančeva iznenađujući je lider u vojvođanskoj grupi. Posle prvih 15 kola nema poraz i primio je samo osam golova. Želja ima osam bodova više od subotičke Bačke. Veći i popularniji pančevački klub - Dinamo (mada takođe reosnovan pre nekoliko godina) zaostaje čak 15 bodova za liderom, a povratnik u ligu - Bečej, održava se u sredini tabele... 

VOJVOĐANSKA LIGA - SEVER

VOJVOĐANSKA LIGA - JUG

VOJVOĐANSKA LIGA - ISTOK

SRPSKA LIGA - ISTOK

Jagodina-Tabane je prvi deo sezone završila na prvo mestu, ali za razliku od Železničara i IMT-a nema tako veliku zimsku zalihu. Svega tri boda u odnosu na niški Sinđelić. U šest bodova su još Budućnost iz Popovca i Vlasina. U ovoj ligi je zaista mnogo nekadašnjih članova Prve lige Srbije... Valja pomenuti da u Zoni Istok, ligi ispod, životare nekada ozbiljni drugoligaški klubovi na nivou SFRJ - Majdanpek i Bor.   

ZONA ISTOK

ZONA JUG

ZONA CENTAR

ZONA ZAPAD

SRPSKA LIGA - ZAPAD

Novi Borac ima najveću prednost od svih lidera u sve četiri grupe Srpske lige. Čačani su izgubili samo u Tutinu i odigrali nerešeno u Bogatiću. Sve ostalo su pobede. Otuda čak 12 bodova viška u odnosu na Jedinstvo iz Uba. Mladi radnik iz Požarevca u ozbiljnoj je krizi. Bivši superligaš imaće velikih problema da izbori opstanak, pošto sa Zapada ispada čak pet klubova. 

KOLUBARSKO-MAČVANSKA ZONA

PODUNAVSKO-ŠUMADIJSKA ZONA

ŠUMADIJSKO-RAŠKA ZONA

ZAPADNO-MORAVSKA ZONA

Napomena: Tabele su preuzete sa sajta srbijasport.net


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara