Barsa u delikatnoj poziciji: Bez pojačanja umesto Dembelea iz više razloga

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.12.19. | 15:46

Zanimljiva odluka katalonskog kluba

Nova povreda Usmana Dembelea, šesta u godini na izmaku, otvorila je pitanje moguće reakcije Barselone u vidu eventualnog izlaska na fudbalsko tržište kako bi se pronašlo adekvatno rešenje dok se hitronogi francuski reprezentativac ne bude potpuno oporavio i zalečio sve zdravstvene probleme u pokušaju da karijeru vrati na pravi kolosek.

Dok u javnosti počinje stidljivo da se pominje mogućnost kupovine ili pozajmice iskusnijeg igrača po prošlosezonskom modelu Kevina Princa Boatenga, iz krugova bliskih klubu može se čuti da se takva mogućnost ne uzima u razmatranje.

Izabrane vesti

Prema navodima sa Iberijskog poluostrva, već je obavljen sastanak direktora Erika Abidala i Ramona Planesa sa trenerom Ernestom Valverdeom, a ishod razgovora je sledeći – Dembeleova zamena biće momci iz Masije, Karles Perez ili Ansu Fati. Obojica su već dobijali šansu kod Valverdea, mogu da pokriju oba boka i predviđa im se lepa fudbalska budućnost.

Međutim, nije da u Barseloni nisu razmišljali o angažovanju novog igrača. Od te ideje odustalo se zbog toga što je procenjeno da na tržištu nema igrača dovoljno kvalitetnih da bi mogli da zakrpe rupu na desnom boku u narednom periodu. Prošlogodišnji pokušaj sa Boatengom ispostavio se kao greška, zbog čega je logičnije da Perez ili Fotu dobiju šansu.

Ono što je takođe uzeto u obzir jeste kako bi eventualno dovođenje novog igrača uticalo psihički i na samopouzdanje Usmana Dembelea. U klubu postoji verovanje da je Dembele pokazao znake napretka u određenim aspektima, pa bi jačanje konkurencije moglo da se ispostavi kao fatalno za mladog Francuza.

Bilo kako, u Barseloni su ovog puta zaista rešeni da Dembeleu daju neograničeno vreme da zaleči svoje rane, pa će veću šansu dobiti momci iz akademije. Kupovina će biti samo u slučaju da se u naredna dva meseca teže povrede Mesi, Grizman ili Suarez.

Cilj kluba je da se sačuva novac posle velikih izdataka prethodnih godina, ali i da se budžet rastereti igrača s velikim platama koji su tehnološki višak u ovom trenutku, poput Ivana Rakitića.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara