MESI JE NAJBOLJI FUDBALER SVETA! Barsin čarobnjak ŠESTI put dobio Zlatnu loptu i pobegao Ronaldu (VIDEO)
Foto: AP

LEO REKORDER

MESI JE NAJBOLJI FUDBALER SVETA! Barsin čarobnjak ŠESTI put dobio Zlatnu loptu i pobegao Ronaldu (VIDEO)

Fudbal -

Lionel Mesi je šesti put u karijeri dobio "Zlatnu loptu"!

Argentinac iz Barselone je proglašen najboljim fudbalerom sveta u 2019. godini u izboru "Frans fudbala".

"Dobro veče. Želim da se zahvalim svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala i mojim saigračima iz reprezentacije i kluba. Pobedio ili gubio, ova godina je bila grandiozna za mene. Juče je bilo deset godina od moje prve 'Zlatne lopte'. Imao sam tada 22 godine i nisam verovao da ću sad ovde stajati i osvojiti šesti trofej. Nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima i laku noć", rekao je Mesi.

Ceremonija dodele priznanja održana je u pariskom "Teatru de Šatle", a Leo je došao u pratnji supruge Antonele Rokuco i dvojice od ukupno trojice sinova, Tijaga i Matea.

foto: AP

U glasanju je učestvovalo 180 novinara.

Za glavne favorite su, pored Mesija, važili i as Liverpula, Holanđanin Virdžil van Dajk, i zvezda Juventusa i portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo, a u najužoj konkurenciji našao se još jedan fudbaler šampiona Evrope, Sadio Mane.

Mesi je sada rekorder po broju ovih nagrada, jer je "večitom" rivalu Kristijanu Ronaldu pobegao za korak, s obzirom na to da je Portugalac ostao na pet "Zlatnih lopti".

Ronaldo nije ni prisustvovao svečanoj ceremoniji u Parizu, već je otputovao u Milano na dodelu priznanja za učinak u Seriji A.

Mesi je na tronu nasledio Hrvata Luku Modrića, laureata za 2018, koji mu je simbolično i predao "Zlatnu loptu".

Argentinac je ove godine sa Barselonom osvojio titulu u Španiji, a ukupno je na 50 utakmica postigao 51 gol, uz 22 asistencije.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić se, po izboru "Frans fudbala", našao na 20. mestu, zajedno sa napadačem Arsenala Pjer-Emerik Obamejangom.

Za najboljeg mladog fudbalera planete izabran je holandski reprezentativac iz Juventusa Matijas de Liht, a nagradu "Lav Jašin" za najboljeg golmana dobio je Brazilac iz Liverpula, Alison Beker.

Megan Rapino, koja je predvodila Ameriku do titule prvaka sveta, proglašena je najboljom fudbalerkom.

Uskoro opširnije...

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track