RUSKI ROBOT UTERUJE STRAH U KOSTI DŽIHADISTIMA U SIRIJI: Ovaj bespilotni tenk skroz je jedinstven, a evo i zašto (VIDEO)
Foto: Profimedia

rusko oružje

RUSKI ROBOT UTERUJE STRAH U KOSTI DŽIHADISTIMA U SIRIJI: Ovaj bespilotni tenk skroz je jedinstven, a evo i zašto (VIDEO)

Planeta -

Fotografija ruskog borbenog robotizovanog sistema "Uran 9" koji se nalazi u prvim borbenim redovima u Siriji, objavljena je na Tviteru.

Ovaj sistem je testiran na Bliskom istoku kako bi se otklonili nedostaci, a namenjen je za izviđanje, direktnu vatrenu podršku vojsci, kao i uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila i druge vojne opreme.

Na robotizovanom kompleksu teškom 12 tona instalirani su: kompleks "Ataka" sa protivtenkovskim raketama, reaktivni bacači plamena "Šmelj M", automatski top 2A72 kalibra 30 milimetara i mitraljez kalibra 7,62 milimetra.

Ovim vozilom se upravlja daljinski i spada u bespilotne, a naoružan je automatskim topom od 30 mm, mitraljezom i raketnim naoružanjem, koje se sastoji od protivtenkovskih navođenih raketa "Ataka", protivvazdušnih raketa "Igla" i reaktivnih bacača plamena "Šmelj M".

Inače, Rusija je pre svih počela da koristi bespilotne tenkove.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track