Gradonačelnik: Beograd čeka poledicu, na snazi "Žuti meteo alarm"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da je na snazi "Žuti meteoalarm" zbog zahlađenja, kao i zbog moguće poledice u naredna 24 sata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:42

Gradonačelnik: Beograd čeka poledicu, na snazi
Ilustracija: Getty images/ Spencer Platt / Staff

Ekipe "Beograd-puta" preventivno posipaju ulice sollju, preneo je "Beoinfo"."Molim građane da budu dodatno oprezni", rekao je gradonačelnik i zatražio od vozača automobila da daju prednost vozilima komunalnih preduzeća, zimskih službi i vozilima javnog gradskog prevoza.

Naveo je da po najavama meteorologa "postoje uslovi da popodne i tokom noći u Beogradu padne ledena kiša, susnežica ili sneg" i dodao da "obim padavina ne bi trebalo da bude velik".

Saopštio je da su "zimske službe svakako u pripravnosti" pošto je pre smesc dana, početkom novembra, sazvao sednicu Štaba za vanredne situacije "na kojoj smo konstatovali da je Grad Beograd spreman za zimsku sezonu".

Radojičić je ocenio da je situacija bolja nego prethodnih godina jer je nabavljena dodatna mehanizacija za JKP "Beograd-put", "Zelenilo-Beograd", "Gradsku čistoću", "Beogradski vodovod i kanalizaciju".

Industrijsku so i ove godine Grad Beograd besplatno deli građanima posredstvom opštinskih štabova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: