"Odnosi Srbije i Belorusije odlični, poseta Lukašenka dodatni impuls"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov beloruski kolega Vladimir Makej saglasili su se da su odnosi dve zemlje odlični.

Tokom razgovora u Beogradu koji su protekli u srdačnoj atmosferi, Dačić i Makej izrazili su veliko zadovoljstvo što se aktuelna poseta predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Srbiji odvija u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Sagovornici su se složili da postoji visok nivo saradnje na političkom, ekonomskom i međunarodnom planu, kao i u oblasti parlamentarne, vojne i vojno-tehničke saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, dva ministra su uverena da će poseta predsednika Lukašenka dati dodatni impuls za njihovo dalje jačanje i razvoj u duhu iskrenog prijateljstva.

Dačić je posebno zahvalio Makeju na principijelnoj podršci koju Belorusija pruža našoj zemlji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Makej je istakao da Srbija može i u budućnosti da računa na podršku Belorusije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво