Dostupni linkovi

Vučić i Irinej o političkoj situaciji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar SPC patrijarh Irinej na sastanku u Beogradu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar SPC patrijarh Irinej na sastanku u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej, razgovarali su "aktuelnoj političkoj situaciji" i o radovima na Hramu Svetog Save u Beogradu, saopšteno je iz Predsedništva.

"U srdačnom i otvorenom razgovoru" - piše u saopštenju Vučićevog kabineta - "bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu".

U saopštenju se navodi da je Vučić informisao patrijarha "o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi".

"Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane", piše u saopštenju.

Razgovor Vučića i Irineja o "aktuelnoj politčkoj situaciji"
Razgovor Vučića i Irineja o "aktuelnoj politčkoj situaciji"

Vučićev kabinet je preneo da je "patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru".

Patrijarh je "informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen", piše u saopštenju, a Vučić rekao da će "država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije".

XS
SM
MD
LG