SRPKINJE PREGAZILE KUBU: Rukometašice Srbije sa pola gasa savladale Kubanke, sledeća je Norveška
Foto: RSS

SP U JAPANU

SRPKINJE PREGAZILE KUBU: Rukometašice Srbije sa pola gasa savladale Kubanke, sledeća je Norveška

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je rano jutros selekciju Kube sa 46:27 (25:11), u drugom kolu Grupe A Svetskog prvenstva u Japanu.

Prema očekivanjima, Kubanke nisu predstavljale problem za srpski tim, koji je od samog starta ozbiljnim pristupom stavio do znanja ko je apsolutni favorit u "Akva domu" u Kumamotu.

Povele su Srpkinje 8:0, a ostatak meča provele u rutinskom odrađivanju posla u kome je selektor Ljubomir Obradović dao šansu svi igračicama. Sa po šest golova najefikasnije su bile Ana Kojić, Slađana Pop-Lazić i Sanja Radosavljević, dok je Željka Nikolić postigla pet pogodaka.

Za Kubu je najzapaženija bila Ejatne Riso Gomes sa šest golova.

"Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili utakmicu i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je videti da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

"Ispoštovale smo dogovor i krenule ozbiljno od samog starta, čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavale do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu", rekla je Jovana Risović.

U trećem kolu A grupe selekcija Srbije sastaće se sa Norveškom, u utorak od 12.30.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track