STRAVIČNA TRAGEDIJA U NIŠU: Prikolica kamiona smrvila građevinca (43)
Kuća tuge... Prijatelji i porodica ispred doma stradalog, Foto: M.S.

nesreća

STRAVIČNA TRAGEDIJA U NIŠU: Prikolica kamiona smrvila građevinca (43)

Crna Hronika -

Jezivo: Vukoman Petrović (43) iz naselja Branko Bjegović poginuo u svojoj garaži tokom popravke teretnog vozila, koje se na njega obrušilo s greda na koje je bilo podignuto

Nišlija Vukoman Petrović Vuki (43) iz naselja Branko Bjegović poginuo je juče ujutru kada je na njega, dok je popravljao kamion, pala prikolica koja je bila podignuta na gredama!

Nezapamćena tragedija dogodila se u prepodnevnim satima, a telo nesrećnog Petrovića ispod kamiona zatekao je njegov otac, koji je krenuo da ga potraži.

Koban teret

- Vukoman je podigao prikolicu na grede, a zatim se zavukao ispod nje da bi je popravio. Međutim, od velikog tereta, grede su popustile i prikolica se obrušila na nesrećnog čoveka. Mašina koja je deo prikolice prošla je Pešiću kroz telo i izašla kroz kičmu - priča naš izvor iz istrage: - Kada je video da mu sina nema, njegov otac je krenuo ka garaži i zatekao ga smrskanog. Uprkos brzom dolasku lekara, Pešiću nije bilo spasa, a otac je o svemu obavestio i policiju. Na mesto tragedije došao je i zamenik Višeg javnog tužilaštva - objasnio je sagovornik Kurira.

Bio obazriv

Ispred kuće Petrovića juče su se okupile komšije i prijatelji, koji nisu skrivali suze. - Vuki je imao građevinsku firmu i kamion i prikolicu je koristio za transport materijala koji je koristio u poslovanju. Taj deo mašine koja ga je ubila nazivaju i „mišolovkom“, jer radi po tom principu da zaklapa. U potpunom smo šoku, jer je Vukoman bio na prvom mestu obazriv čovek. Svakog dana je deci, radnicima i prijateljima pričao da strogo paze kada rade jer je sečivo te mašine toliko jako da može da otkine deo tela. Vodio je računa o drugima, a eto, on je poginuo zbog toga. Vredan je Vuki bio, dobar drugar, hteo je ljudima da pomogne - priča jedan od okupljenih prijatelja ispred njegove kuće koja je zavijena u crno.

Pogrebna služba došla je da preuzme telo Petrovića, a iz kuće se čuo lelek žene za koju su prijatelji naveli da je majka nastradalog. - Vukoman je iza sebe ostavio ćerku i sina, blizance, napunili su osamnaest godina nedavno - dodao je prijatelj.

Sličan slučaj

ČOVEKA UBILA KABINA KAMIONA

Slična nesreća dogodila se pre tri godine u Borči, kada je Ratko S. (64) poginuo dok je popravljao kamion. Naime, na parkingu na Zrenjaninskom putu na nesrećnog čoveka pala je kabina kamiona beloruskih tablica. Od težine povreda, Ratko S. je preminuo momentalno.

Kurir.rs/ Marko Smiljković Foto: M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track