Beograd dobio 174 nova autobusa, najavljena nabavka novih vozila

Na ulicama Beograda naći će se 174 nova autobusa koje je kineska kompanija "Higer" dostavila Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd", saopštio je Beoinfo.

Primopredaji novih vozila su, između ostalih, prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, kao i predstavnici ambasade Narodne Republike Kine.

Vesić je rekao da je danas veliki dan za Beograd, jer će se od danas na ulicama prestonice naći 174 nova autobusa, čija je vrednost 35 miliona evra. Podsetio je da je u junu kupljeno 70 novih autobusa, koji su plaćeni oko deset miliona evra.

"Što samo znači da smo ove godine za Gradsko sobraćajno preduzeće obezbedili 244 nova autobusa, ukupne vrednosti 45 miliona evra. To je najveća pojedinačna kupovina autobusa u jednoj godini u istoriji GSP-a", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Dodao je da je gradski saobraćaj možda najvažniji vid usluge Grada Beograda prema građanima, podsetivši da je veoma važno da se obezbede kvalitetne usluge, kao što je važno i da se plaća gradski prevoz.

Najavljeno je raspisivanje nabavke za novih 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i deset električnih autobusa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво