F1: Hamilton najbolji u Abu Dabiju 1Foto: EPA-EFE/ SRDJAN SUKI

Vozač Mercedesa i aktuelni svetski šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, zabeležio je pobedu na poslednjoj trci sezone koja je vožena u Abu Dabiju, za VN UAE.

Na taj način je Britanac još jednom pokazao da se trenutno nalazi u najboljoj formi u najbržem „karavanu“ na svetu i da je potpuno zasluženo odbranio šampionsku titulu.

Drugi je kroz cilj prošao vozač Red Bula Maks Ferštapen, a kao treći pilot Ferarija Šarl Lekler, ispred još jednog vozača Mercedesa, Valterija Botasa.

Sama trka nije obilovala zanimljivim potezima na stazi, Luis Hamilton je držao prvo mesto od prve do poslednje krivine, a takođe je i Maks Ferštapen rutinski došao do druge pozicije, koja mu je u generalnom plasmanu vozača donela treće mesto, iza Luisa Hamiltona i Valterija Botasa.

Borbu za treću poziciju su vodili Lekler i Botas, ali su Fincu „ponestali“ krugovi, pa se mladi Monačanin popeo na pobedničko postolje.

To, ipak, Ferariju neće previše značiti buudći da je italijanski tim u ovu sezonu ušao sa šampionskim ambicijama, a na kraju iste nije imao vozača među najboljom trojicom u generalnom poretku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari