Vozač kamiona koji je ubio trojicu radnika braniće se sa slobode

J. Ć/ Novosti Online

01. 12. 2019. u 14:35

Predlog je bio da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja

Возач камиона који је убио тројицу радника браниће се са слободе

Foto: J. Ć.

VOZAČ kamiona, koji je u stravičnoj nesreći u petak usmrtio tri radnika na auto-putu Beograd - Niš, kod Aleksinca, pušten je na slobodu i nije mu određen pritvor.

Odbijen je predlog za određivanju pritvora. Predlog je bio da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji su bili neposredni očevici događaja a nalazili se u kombiju. Sama okolnost da su svedoci neposredni očevici sama za sebe ne predstavlja razlog za određivanju pritvora osumnjičenom. Nije dovoljno da se paušalno u predlogu navede da svedoci imaju neposredno saznanje o predmetom događaja jer će na te okolnosti pomenuti svedoci biti saslušani tokom postupka.


Osnovno javno tužilaštvo je prethodno predložilo nakon saslušanja da se G.B. odredi pritvor, ali je sud to odbio.

- Za određivanje pritvora po tački 211 st.1 tač.2 ZKP nije dovoljno apstraktna mogućnost uticaja na svedoke već je neophodno navesti konkretne okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od uticaja - rekao je portparol Osnovnog suda Vladimir Rakonjac.

Podsećamo, kod mesta Gornja Trnava, tri osobe su poginule, a osam je po­vređeno, kada je na kombi kragujevačkih tablica, koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci, naleteo šleper kojim je upravljao G. B. (46) iz Kraljeva. Na licu mesta nastradali su Kragujevčani Srđan i Ljubiša Jovanović, kao i devetnaestogodišnji Ži­kica Veličković iz Rače Kragujevačke. Njegov otac Igor, kao i još sedmoro­rica kolega, teže su ili lakše povređeni, a leka­ri niškog Kliničkog centra u petak su se borili da spasu živote četvo­rice sa najte­žim ozleda­ma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

neko iz mase

01.12.2019. 22:04

@Djole - Ako vec nesto uzimate u ruke,uzmite Zakon pa vidite da ovaj nesrecnik i ne mora na svu ovu bedu sto je i drugima i sebi napravio jos biti u pritvoru.Sudice mu se jer nema nista nejasno,ubio je ljude ali to ne znaci da mi treba da "ubijamo njega po portalima"...bar ja tako mislim.

maniks

01.12.2019. 14:57

Na kraju bice oslobodjen krivica bice na vozacu kombija isto kao i sto sevradi na slucajy naletanja autobusa na voz kad je deo putnika poginuo.Sad krive masinovodju jer nije predvideo sta ce da uradi vozac autobusa.Sve je naopako .

Činjenice

01.12.2019. 16:05

Srpske sudije su najveće zlo ove države i izričiti krivci za sav kriminal i odlazak mladih iz zemlje mladih iz zemlje. I najgori monstrumi i ubice imaju više morala i savesti od njih. Kao da su tu da bi štitili kriminalce a ne njihove žrtve, za pare bi pustili i ubicu rodjenog deteta.

Velja

01.12.2019. 20:57

@Činjenice - Ako je moralan sudija, mora da krene od pretpostavke vinosti. Da bi se došlo do optužnog pretloga, prethodno je potrebno sprovesti sve istražne radnje koje nedvosmisleno ukazuju na krivicu jednog od učesnika u nezgodi (nesreći). Sačekajmo sa donošenjem presuda na pretpostavkama ili antidržavnoj ostrašćenosti. Nadajmo se kvalitetno obavljenom, istražnom postupku, i suđenju po savesti i zakonu.

suština

01.12.2019. 22:02

@Činjenice - Ne branim vozača ali ovo nije kriminal nego nesreća koju niko nije želeo.Sudstvo nam jeste u haosu ali smo i mi sa glavama u haosu.Pogrešio je,sudiće mu se,nema saučesnike,nema razloga da bude u pritvoru...

Pridržavajte se saobraćajnih pravila!

01.12.2019. 19:34

Neka je ovo pouka za sve! U slučaju kvara auta izađite iz auta što je moguće brže. Na toj traci mnogo ginu policajci jer oni moraju tu stajati. Proučite saobraćana pravila. Odluka je sasvim ispravna iz više razloga. Vozač kamiona je kriv za materijalnu štetu i vožnju pomoćnom trakom. A on više nikada neće biti normalan čovek, on je živ, ali je mrtav. To trebaju stručnjaci objasniti. Očekujem napade, ali svi ste neznalice i niko nije niti vozač niti pravnik niti psiholog.

deled

01.12.2019. 19:36

Dno dna od države. Kakva nam je vlada takvo nam je i pravosuđe. Ne treba nam rat, izginućemo između sebe.

Banaćanin

01.12.2019. 21:42

Još jedan dokaz da je naše sudstvo u autu. Pa pobogu, šta još treba da se desi da sudije ne odrede pritvor za vozača koji je ubio i povredio ljude? Dokaz da je ovde u pitanju nešto što nije u okviru Zakona???!!!

Pamet

01.12.2019. 22:01

Ne razumem sta vam tacno smeta ljudi kod ove vesti? Coveku nije odredjen pritvor, jer za tim nema potrebe, to ne znaci da nece biti osudjen, kada se utvrde i ako se utvrde sve okolnosti za osudu. Zna se koji su razlozi za pritvor, ovde ih ocigledno nije bilo.

Banaćanin

02.12.2019. 15:11

Svi koji na ovom portalu brane vozača kamiona, rekao bih im samo jedno: Postavite se na mesto najbližih što su izginuli, kao na mesto povredjenih. Stavite prst na čelo. Razmislite dobro. On će da šeta ulicama,jer sudski proces može da traje u nedogled, a porodice će da okreću glavu ako ga sretnu. Pitam Vas imate li vi porodice i savesti? A šta ako vozač glumi? Brani se čutanjem? Skoro sve ubice se brane čutanjem.

драгана

02.12.2019. 18:20

@Banaćanin - Mnoštvo poginulih nije dokaz da je vozač kamiona kriv apriori.Stavite se Vi na mesto vozača koji nije kriv.Stavite sebe na mesto mašinovođe iz nesreće u Međurovu, preko čijih leđa advokat vozača autobusa hoće da izvuče svog branjenika.Kako biste se osećali? Ili.Vas optuže za silovanje deteta koje niste počinili? Kakav bi bio osećaj? Opišite nam.

Banaćanin

02.12.2019. 17:22

Pozivam sve čitaoce koji brane vozača kamiona, ubicu, da stave prst na čelo i postave se na mesto najbližih koji su poginuli, ili na mesto povredjenih kako bi oni reagovali. Ubica se šeta nesmetano a onih koje nema, nema i nema. Koliko ubica se brane čutanjem? Možda dotični glumi? Sve je moguće i zatoje njegovo mestoje iza brave, jer kao što svi znamo, sudski procesi mogu da se vuku u nedogled. Kako se oseća porodica poginulih kad ga vide na slobodi?