Biznis Privreda
JAČANJE REGIONALNE SARADNJE Povezani gasovodi TANAP i TAP

JAČANJE REGIONALNE SARADNJE Povezani gasovodi TANAP i TAP

Radovi na gasnom projektu TANAP i njegovom povezivanju sa gasovodom TAP, završeni su u turskom gradu Ipsali, a svečanoj ceremoniji prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković. Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Gojkovićeva je domaćinu svečane ceremonije, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, prenela pozdrav predsednika Srbije i izrazila zadovoljstvo što je Srbija deo današnje svečanosti.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Profimedia / RAS Srbija

Ona je nakon ceremonije izjavila da kraj radova na ovom gasnom projektu i njegovo povezivanje s gasovodom TAP predstavlja izuzetno značajan događaj i dodala da će ovaj projekat unaprediti energetsku povezanost ovog dela Evrope i doprineti još boljoj investicionoj klimi čitavog regiona.

Pročitajte još

"Tako će biti unapređena ukupna regionalna saradnja, što je jedan od glavnih ciljeva Republike Srbije. Kao što dobro znamo, nijedna zemlja u regionu ne može biti sama sebi dovoljna i imati sve neophodne kapacitete u oblasti energetike", rekla je Gojkovićeva.

Ona je ukazala da Srbija zato želi region povezan infrastrukturnim projektima, a ovaj projekat daće nesumnjiv doprinos ukupnom razvoju čitavog regiona i svake zemlje posebno.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, predsednik Vlade Gruzije Giorgi Gaharija, kao i ministri energetike više zemalja.