01. decembar  2019. 00.05  | Izvor: Tanjug

Ujutru mraz, tokom dana sunčano, do 8 stepeni

NOVI SAD -

U Srbiji će danas ujutru biti slab mraz, mestimično magla ili niska oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar, u košavskom području u drugom delu dana u pojačanju, saopštio je RHMZ.

Jutarnja temperatura biće od -5 do 0 stepeni, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

Uveče i u toku noći u severnim i zapadnim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom.

mraz,, vreme,, prognoza

U Novom Sadu će biti ujutro slab mraz, u nižim delovima grada kratkotrajna magla ili niska oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u drugom delu dana u pojačanju.

Jutarnja temperatura od -3 do -1 stepen, najviša dnevna oko 6 stepeni, uveče naoblačenje, a u toku noći moguća je slaba kiša.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak ce preovlađivati oblačno, ujutru i pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom uz skretanje vetra na severozapadni.

Uveče uz pad temperature kiša ce preci u sneg i u nižim predelima predelima zapadne, centralne i južne Srbije, a tokom noći se na severu Vojvodine očekuje prestanak padavina.

U utorak oblačno i hladno sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok ce u Vojvodini biti suvo uz delimično razvedravanje.

Od srede uglavnom suvo, u većini mesta ujutru slab mraz po kotlinama kratkotrajna magla, dnevna temperatura od četvrtka u postepenom porastu.