Beograđanin skočio sa mosta: Pozajmio pare od zelenaša, pa dobijao stravične pretnje, nije mogao da izdrži više

Novosti online

30. 11. 2019. u 22:52

Beograđanin Zoran M. (52), za čijim telom se i dalje traga, skočio je s mosta u Beškoj 26. novembra, a postoje indicije da se na samoubistvo odlučio zbog duga.

Београђанин скочио са моста: Позајмио паре од зеленаша, па добијао стравичне претње, није могао да издржи више

Foto N. Skenderija

Beograđanin Zoran M. (52), za čijim telom se i dalje traga, skočio je s mosta u Beškoj 26. novembra, a postoje indicije da se na samoubistvo odlučio zbog duga.

On je, kako se nezvanično saznaje, odbio da plati navodni reket. Skok s mosta prijavio je policiji jedan vozač. On je izjavio da je video kako se muškarac parkirao i prešao ogradu mosta, a zatim skočio u reku.

Ronioci Žandarmerije izašli su na teren i tragali po reci, ali telo još nije pronađeno. Pregledom automobila pronađena su dokumenta na Zoranovo ime.

Kako saznajemo, Zoran je vlasnik auto-placa na Zvezdari, ali mu je poslednjih šest meseci oslabio posao s uvozom automobila, pa je bio prinuđen da pozajmljuje novac, navodi "Alo".

- Da bi opstao u poslu, morao je stalno da uvozi automobile i sav novac mu je bio uložen u vozila. Dobio je porudžbine za još neka vozila, ali nije imao dovoljno keša, pa se razleteo da pozajmi novac. Tada nije birao od koga će da pozajmi i nekako je naleteo na jednog Crnogorca. Od njega je uzeo novac na kamatu, ali to nije bila suma veća od 10.000 evra. Napravili su ugovor, a Zoran je uvezao vozila. Međutim, prodaja nije išla kako treba, a taj zelenaš ga je stisnuo. Tražio je da ga ispoštuje, što je Zoran i uradio. Međutim, zbog jednog dana kašnjenja nastao je problem, pa iako mu je Zoran vratio 2.000 evra, zelenaš mu je rekao da sledećeg dana donese još 5.000 jer mu toliko duguje - priča Zoranov prijatelj koji iz straha za život moli za anonimnost.

On navodi da je Zoran shvatio da je upao u zamku i na sve načine je pokušavao da se iščupa.

- Automobile s placa prodavao je ispod cene samo da bi vratio dug. Od gazde je postao sluga, a dug umesto da mu se smanjuje samo je rastao. Počeli su mu problemi i u porodici jer nije imao novca ni za hleb. Nekoliko prijatelja je Zoranu izašlo u susret što s automobilima što s novcem pošto su znali da će im, čim se stabilizuje, Zoran vratiti novac. Međutim, kako mu je posao išao sve lošije, a više nije imao novca da uvozi automobile, pritisak zelenaša postojao je sve veći. Znao je Zoranu da razvali kapiju, da mu preti da će ga pretući pa i ubiti. Zoran je i to sve nekako je on podnosio. Međutim, kada je zelenaš Zoranu zapretio da će mu ubiti sinove, tada je prsao. Počeo je da se krije, a od svih prijatelja je indirektno i direktno tražio pomoć. Međutim, oni nisu znali koliko je to ozbiljno. Poslednjih 20 dana, Zoran se zatvorio u kuću i pao je u depresiju. Nazvao je nekoliko prijatelja i rekao im je da mu nema spasa i da izlaz vidi jedino u samoubistvu. Nisam mu verovao da će dići ruku na sebe, budući da je on bio borac i čovek na svom mestu, ali izgleda da stvarno nije video neki drugi izlaz - rekao je njegov prijatelj.

Zoran ima suprugu i dvoje dece. Dva dana posle informacije da je Zoran nestao, na placu automobila pojavio se zelenaš.

- Zoranovoj porodici koja je bila upoznata sa svim detaljima rekao je da je došao po svoj dug. Prvo je od njih tražio novac, a zatim im je saopštio da će im u zamenu za novac uzeti automobile s placa. On je zatim pokupio gotovo sve automobile s placa, osim nekoliko starijih vozila - kaže izvor.

(Alo, Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Гокси

30.11.2019. 23:07

Дал има Срба доле можда,који рекетирају црногорце,а?

Рашо

30.11.2019. 23:16

Тешко народу у оваквој банана Назови држави!

Любитель

30.11.2019. 23:22

По кратком поступку протерати црногорца(е) без боравка и порекла новца.

naranca

30.11.2019. 23:23

Koliko jos hiljada ljudi treba da ubiju zelenasi da bi neko poceo nesto da misli o tome??????????????????????????????????????????????????

M

30.11.2019. 23:27

Prokleta mu dusa, telo i koleno. Zar mu nije bilo dosta da mu se vrati pozajmljeni novac bez kamate? To sto je trazio duplo i vise je smrtni greh pred Bogom! Sotonska posla! Sotona zajahao Srbiju i sladi se!

Matrix

30.11.2019. 23:35

Nije to zelenaš to je majmun koji je upropastijo nečiju porodicu zbog svoje pohlepe gladan je gladan ce i da crkne

nemoj reći dvaputa

01.12.2019. 11:23

@Bambi - i ja sam heroj iza tastature ali kada su mi napali ćerku bilo je svašta. veruj da će roditelj koji voli svoju decu sve uraditi da ih sačuva. čudi me da ovaj čovek nije prvo presudio zelenašu, pa sebi. tako se otklanja opasnost za porodicu, jer će zelenaš, sada njih da tereti, to je već viđeno.

Glas razuma

01.12.2019. 16:12

@Bambi - ..., OK. Ja koji nikada nikome nisam ništa dugovao i koji sam pun kao brod jer pazim na svaki dinar i ne kupujem ništa pre nego što zaradim i uštedim sam "budala" a on je "genije" koji je našao odličnu soluciju. Hvala ti Bože što nisam kao on i ti. Najvažnije je da ti veruješ u to da si pametan a što si u rea

Horus

30.11.2019. 23:57

I taj zelenaš je nevidljiv za zakon i tuzilastvo bez obzira sto je zelenasenje krivicno delo?!

Glas razuma

01.12.2019. 00:17

Pored 30 banaka u Srbiji, on je odabrao da se zadužuje kod zelenaša. Prilično debilno i neodgovorno imajući u vidu da su kamatne stope i rokovi otplate kod poslovnih banaka povoljnije nego kod zelenaša.

ti si glas budale

01.12.2019. 06:33

@Glas razuma - pa on vec ima dugove u banci ,to mu je sigurno bila zadnja solucija cim je uzeo od tog lika pare.Jok ceko je tebe da mu kazes

Odgovor

01.12.2019. 16:13

@Pošten čovek - Zašto da ih iskoreni? Postoje qudi kojima su sve banke odavno okrenule leđa i ovakvi poverioci su im poslednja nada.

Анти Антифа

01.12.2019. 07:36

У Трећем Рајху су зеленаше међу првима послали у радне логоре. Да мало осете рад и лопату.

srle

01.12.2019. 12:17

@Анти Антифа - Ja bih njih u gasnu komoru.. I ne bih osetio grizu savesti uopste.

Радомир

01.12.2019. 17:50

@Mikiboy - Ма доживотна за целу ужу , ширу и проширену регију .

nadnacionalni ateista

01.12.2019. 10:20

Prema svim onim koji se privatno bave pozajmljivanjem novca, a koji za tu prljavu rabotu uzimaju kamatu treba primjeniti zakon onog vašeg Cara Dušana koji je takvim i njima sličnim sjekao dijelove tijela.

Milja

01.12.2019. 11:41

Posto sad policija zna sve i ima celu sliku kriminalnog dela od strane Crnogorca,zelim da znam sta ce tacno uraditi.Bas cu pomno pratiti ovaj slucaj ne bi lih videla sta ce tacno nasa policija i sudovi uraditi povodom toga.

Радомир

01.12.2019. 17:48

@Milja - Pitanje Milja za tebe i ostale , jel njemu prezime Crnogorac ili ZELENASEVIC ?

драгана

01.12.2019. 20:40

@Milja - Kako.planirate da pratite slučaj? Pratićemo onoliko koliko bude moguće pratiti.Novine, TV.Mene.zanima kako se.odvija slučaj silovanog sedmogođisenjeg dečaka od strane dede od 72 godine,na Kosovu,pre.mesec dana,ali se "zamuklo" o tome.Toliko o praćenju.

nadnacionalni ateista

01.12.2019. 17:07

Svi oni koji se pojedinačno bave pozajmljivanjem novca uz kamatu (zelenaši) nijesu kukavci crni ni svjesni da su najveći neprijatelji upravo najbližim članovima svojih porodica.Kad oni nemaju srca za svoju djecu, žene, braću, sestre i roditelje kako će ga imati prema onima koji od njih pozajmljuju novac?? Sve dođe na svoje na kraju i nema "zelenaša" koji se jednog dana u sopstvenom vapaju neće upitati: "Što ja bogu zgriješih"? Kao neće znati.....

Cile

01.12.2019. 17:21

Prvo zelenaša pošalješ na onaj svet, kad si već odlučio da oduzmeš sebi život,,a ne ovako, jadno i bedno....

Ljupka

02.12.2019. 00:50

@Cile - Zasto sebe ubi,jado jadna?! Zelenašu metak u čelo i svakome koji preti deci.Bolje ja u zatvoru nego moja deca na groblju sa mnom.

Fidelio

01.12.2019. 17:52

Minimum 20 godina robije za zelenasenje,bez prava na pomilovanje,pa bi videli da li bi se neko usudio da se time bavi.Dokle god zakon dopusta da se izvuku,imacemo i zelenase i pedofile i razne nakazne tipove.