Iskobeljao sam se nekako iz smrskanog kombija i krenuo da tražim sina. Kamo sreće da sam ja poginuo, a ne da mu spremam sahranu: Slomljeni otac Žikice (18) izašao iz bolnice

Novosti online/ M. Luković

30. 11. 2019. u 16:45

Igoru Veličkoviću iz Rače poginuo sin. Skrhan bolom priča da nije želeo da ostane u bolnici

Искобељао сам се некако из смрсканог комбија и кренуо да тражим сина. Камо среће да сам ја погинуо, а не да му спремам сахрану: Сломљени отац Жикице (18) изашао из болнице

U domu porodice Veličković Foto: M. L.

TRI kuće u Šumadiji zavijene u crno. Igor Veličković iz Rače kragujevačke u stravičnoj nesreći na autoputu kod Niša izgubio je sina Žikicu (18).Slađana Jovanović iz naselja Grošnica kod Kragujevca u trenu je ostala bez supruga Srđana (34) i rođenog brata Ljubiše (40).

U izbegličkom naselju u Rači Kragujevačkoj,okupile se komšije,prijatelji,rodbina. Igor Veličković, iako i sam povređen u stravičnoj nesreći kod Niša, stigao je u Raču da pripremi sahranu za svog sina Žikicu. Skrhan bolom priča da nije želeo da ostane u bolnici.

-Kamo sreće da sam ja poginuo,a ne moj sin.Sedeo je iza mene.Zaspao sam u jednom trenutku,a onda pojma nemam šta se i kako desilo,priča Igor.

Od kombija u kojem su bili radnici iz Kragujevca i Rače , kojim su krenuli na posao u Leskovac,u trenu je ostala samo olupina.

- Iskobeljao sam se nekako iz smrskanog kombija i krenuo da tražim sina Žikicu.Krv je bila svud okolo,mrtvi i povređeni.Našao sam sina na dvadesetak metara od kombija.Plakao sam,dozivao pomoć,prepričava najteže trenutke Igor Veličković.

Ima još četvoro dece,dva sina i dve kćerke.Ostali su bez Žikice kome je taj nesretni petak trebalo da bude prvi radni dan.Igor počeo da radi tek nedavno,supruga nezaposlena.U Raču su ,u ratnom vihoru ,došli iz Obilića na Kosovu i Metohiji.Dugo su bili u kolektivnom smeštaju u Domu „Karađorđe“ u Rači,a pre tri godine dobili novi stan u zgradi namenjenoj za izbegla i raseljena lica.Taman su pomislili da će sve biti bolje.Nažalost,zadesila ih teška nesreća.

Nastradali Žikica Veličković biće sahranjen u nedelju na groblju u Rači.

NEKA MU BOG POMOGNE

Igor Veličković priča da nikome još nije jasno kako je i zašto vozač kamiona udario u kombi koji je bio u zaustavnoj traci.


- Ubio mi je sina,neka mu Bog pomogne, kratko je prokomentarisao Igor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije