"Očistite Tunis od nasilja nad ženama"

Nekoliko stotina žena protestovalo je u Tunisu protiv nasilja nad ženama i pozvale vlasti da pojačaju njihova prava.

Izvor: B92

Subota, 30.11.2019.

22:00

Žene su na skupu održanom na poziv nekoliko lokalnih nevladinih organizacija, nosile transparent sa natpisom "Očistite Tunis od nasilja nad ženama", kao i plakate "Ne, nasilju" i "Solidarnost prema žrtvama nasilja".

Žene u Tunisu su posebno nezadovljne nakon što je 11. oktobra jedna devojka objavila video snimak jednog poslanika koji je u svom automobilu obnažio genitalije gledajući đake ispred jedne srednje škole.

Jedna vladin organ je potom lansirao kampanju protiv seksualnog zlostavljanja u javnom prevozu kako bi ohrabio žrtve i očevice da govore.

U Tunisu žrtve veoma retko podnose žalbe iako je seksualno nasilje kažnjivo zakonom. Počinilac seksualnog zlostavljanja na javnom mestu može da dobije do godinu dana zatvora i novčanu kaznu od oko 950 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: