Najnovije vesti
Vesti Politika
Ćulibrk: NIN nije imao nameru da bilo koga stavlja na nišan

Ćulibrk: NIN nije imao nameru da bilo koga stavlja na nišan

Uredništvo NIN-a saglasilo sa izdavačem da povuku naslovnu stranu, kaže glavni urednik ovog lista Milan Ćulibrk, koji dodaje da će naredni brojevi ići sa belom naslovnicom kako ne bi morao i dalje da odgovara "da smo mislili nešto što nismo mislili".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
milan culibrk_131015_foto zoran loncarevic 0011 Foto: z. lončarević / RAS Srbija
milan culibrk_131015_foto zoran loncarevic 0011

Ćulibrk za TV Prva kaže da niko u NIN-u nije imao nameru da nekoga stavlja na nišan ili da poziva na bilo kakvo nasilje.

On je rekao i da je zajedničkim stavom da se povuče sporna naslovna strana za njih ta priča završena.

Pročitajte još

- Kada su se pojavile prve reakcije na naslovnu stranu nismo mogli da shvatimo šta nam se pripisuje i za šta se optužujemo, i tada sam rekao da smo onaj ko ima najmračniji um može da pomisli tako nešto. Da je iko od nas iz kolegijuma NIN-a imao primisao da neko može da ima takvu asocijaciju, tu fotografiju ne bismo ni stavili - rekao je Ćulibrk.

Postavio je pitanje da li su oni koji optužuju NIN da je tom naslovnom stranom pozivao na ubistvo predsednika pročitao tekst o aferi "Krušik" i da li u njemu postoji išta sporno.

On je rekao i da su za ilustraciju priče o oružju tražili fotografiju na kojoj je predsednik Vučić koji, po njegovoj oceni, nastoji da zataška tu navodnu aferu, i da su od desetak fotografija koje imaju izabrali tu jednu.

Glavni urednik NIN-a je rekao i da redakcija tog lista bezuspešno poušava godinama da dobije intervju ili autorski tekst sa predsednikom Vučićem, premijerkom Brnabić, ili nekima od ministara.