Maljković: Šta ako šampion ABA lige ne bude igrao Evroligu? A ja mislim da neće...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 21:03

Samo je pitanje vremena

Borba u ABA ligi traje, a niko zapravo ne zna da li će šampion ići sledeće sezone u Evroligu. Od ove sezone za to ne postoje garancije. Postoji samo "prioritet" prilikom dodele specijalnih pozivnica, a to u suštini ništa ne znači.

O svemu tome pričao je čuveni Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, u emisiji Oko na RTS-u.

Izabrane vesti

Govorio je velikom broju stranaca u oba naša najveća kluba, i postavio logično pitanje. Šta će biti ako šampion ne bude igrao Evroligu?

A njegovo mišljenje ide ka tome... Možda već od sledeće sezone.
"Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu! I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom...", rekao je Maljković gostujući na RTS-u.

Računa se da će šampion ABA lige igrati barem još koju godinu Evroligu. Tako bar razmišljaju navijači i javnost.
"Hajde da to mislimo ako znamo da neće. Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva", zaključio je ovu temu Maljković.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i trofejni košarkaški trener je rekao svoje. A šta će se desiti ubuduće niko ne zna. U planu je dodela 16 licenci s tim što bi još dva kluba svake godine dolazila iz Evrokupa.

A gde je onda tu ABA liga? Osim što bi verovatno samo davala prohodnost u Evrokup. Ne više u Evroligu. Čak iako se to ne dogodi posle ove sezone, već naredne ili one tamo očigledno hoće.

Samo je pitanje momenta...

Maljkovićeve odgovore na pomenutu temu možete pogledati od od 7.20...

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara