Dostupni linkovi

Srpsko-ruski humanitarni centar iz Niša nudi pomoć Albaniji


Srpsko-ruski humanitarni centar, Niš
Srpsko-ruski humanitarni centar, Niš

U koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije (SVS) i Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu (SRHC) spreman je da pošalje pomoć u Albaniju nakon razornog zemljotresa koji je tu državu pogodio 26. novembra, poručuju iz ovog centra.

U SRHC za Radio Slobodna Evropa kažu da je, na osnovu spiska dobijenog od Sektora za vanredne situacije Srbije, centar pripremio pomoć koja se nalazi u magacinu SRHC-a.

Pripremljeni su, navode, smeštajni kapaciteti za 100 osoba što podrazumeva 15 šatora sa odgovarajućom opremom – kreveti, dušeci, jastuci, ćebad, pribor za jelo i 15 peći za grejanje na čvrsto gorivo.

Takođe, kako kažu u SRHC, spremni su i stolovi i stolice za 30 osoba, dva agregata na tečno gorivo i jedan komplet hidrauličnog razvalnog alata.

"U ovom trenutku čekaju se dalji koraci o prihvatanju te pomoći iz Albanije, koju je Srpsko-ruski humanitarni centar u koordinaciji sa SVS-om Srbije spreman da ustupi i pruži svu odgovarajuću pomoć radi sprečavanja katastrofalnih posledica razornog dejstva zemljotresa", kažu u Srpsko-ruskom humanitarnom centru.

XS
SM
MD
LG