Svet

Petak, 29.11.2019.

09:24

Jačanje crnomorske flote: Stiže 16 novih brodova

Ruska Crnomorska flota biće ojačana sa 16 brodova koji bi trebalo da stupe na dužnost do kraja 2020. godine, kaže vice admiral ruske mornarice Igor Osipov.

Izvor: Sputnik

Jačanje crnomorske flote: Stiže 16 novih brodova
Foto: Depositphotos, alimarine

Kako je rekao, ove godine već je na dužnost stupilo pet brodova, između ostalog i patrolno plovilo "Dmitrij Rogačov", minolovac "Ivan Antonov", kao i tri desantna broda.

Osipov je precizirao da će među novim brodovima, koji su planirani za narednu godinu, na dužnost stupiti i tegljači, spasilačka plovila, kao i plutajuća dizalica.

O tome da je Rusija uvećala borbeni potencijal Crnomorske flote nedavno je potvrdio i komandant ukrajinske mornarice, admiral Igor Vorončenko, koji je rekao da je to realizovano mahom što su na brodovima postavljene rakete "kalibar", prenosi "Sputnjik".

Pored toga, Vorončenko je ukazao i na to da je Rusija ojačala protivbrodsku odbranu, povećala broj razmeštenih protivvazdušnih sistema i uvećala avijacioni park novim lovcima i bombarderima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: