Vesti

0

Brnabić će sugerisati ministrima da ne odgovaraju na pitanja o aferi 'Krušik'

Autor: JU

Izvor: Beta

Brnabić će sugerisati ministrima da ne odgovaraju na pitanja o aferi 'Krušik'

Izvor: Foto: Beta / Slobodan Miljević

Brnabić je to izjavila u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića i dodala da čeka nadležne organe da "kažu šta imaju".

"Vaše (opozicije) pravo je da fabrikujete afere kako biste nas sprečili da govorimo o rezultatima Vlade Srbije", kazala je ona.

Ona je ocenila da je afera "Krušik" kompliment za "ono što smo uradili za namensku industriju" i dodala da namensku industriju nisu "napadali" kada je ona bila "na nogama".

Brnabić je istakla da je došlo do "hiperinflacije afera", među kojima je i afera o nelegalnoj trgovini oružjem namenske fabrike "Krušik", u koju je umešan otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović.

 

Pripajanje Preševa i Bujaovca Kosovu je ideja poremećenog shvatanja geopolitike

Licemeran, neozbiljan i jeftin pokušaj plasiranja vesti o zahtevu predstavnika Albanaca na jugu Srbije da se na opštine Preševo i Bujanovac primene mere koje Srbija traži za Srbe na Kosovu, izjavila je premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića u Skupštini Srbije koji kaže da su ti zahtevi proistekli iz politike "razgraničenja" Vlade Srbije.

"Sigurna sam da znate da to nije prvi put da politički predstavnici Albanaca u Preševu i Bujanovcu da pozivaju na pripajanje tih opština Kosovu ili 'Velikoj Albaniji'. To je ideja jednog poremećenog shvatanja geopoitike", kazala je Brnabić.

Brnabić je istakla da Vlada Srbije radi na tome da Srbi ostanu na Kosovu i poboljšanju bezbednosti Srba i dodala da su takvog "politikantskog" poziva Albanaca došlo i referendumom u opštinama Medveđa, Preševo i Bujanovac 1992. godine.

"Vi (Vukadinoviću) nemate političku hrabrost da rešavate vekovni problem i želite da ih ostavite generacijama koje dolaze", dodala je on.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije danas su poslanička pitanja.

 

'Besmislena' zabrana izgradnje malih hidroelektrana

Ana Brnabić je danas kao "besmislenu" ocenila zabranu izgradnje malih hidroelektrana (MHE).

Brnabić je na sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade, ocenila da se problem malih hidroelektrana u Srbiji "politizuje" i rekla da MHE grade i zemlje koje "mnogo više od Srbije vode računa o zaštiti životne sredine".

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kazao je da je obavljena "temeljna javna rasprava" o izgradnji MHE u Srbiji i da je doneta odluka da se one ne smeju graditi samo u zaštićenim područjima.

Trivan je, na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića, rekao da mada on "i dalje misli da MHE nisu poželjne", njegovo ministarstvo "ima svoje obaveze prema obnovljivim izvorima energije".

 

Premijerka pozvala tužilaštvo da se oglasi o navodima Miroslava Aleksića u slučaju Jovanjica

Ana Brnabić pozvala je večeras tužilaštvo da se oglasi o navodima potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

Ona je u Skupštini Srbije, gde je odgovarala na pitanja poslanika, apelovala i da u slučaju da se utvrdi da ti navodi nisu istiniti, Aleksić bude optužen za "laži koje iznosi".

"U Srbiji danas smete da razbijete glavu članu SNS i da direktno pozivate na ubistvo legitimno izabranog predsednika a da odmah sutra nastavite napade na njegovu porodicu. Ko je čuo za Gavrila Kovačevića, sekretara Opštinskog odbora SNS u Zemunu, koji je bejzbol palicama pretučen ispred zgrade u kojoj živi? Niko nije čuo jer on nije Borko Stefanović", navela je premijerka.

Podpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je ranije danas da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica", na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića, i da je reč o "velikom državnom poslu koji režim pokušava da zatvori hapšenjem neposrednih izvršilaca".

"Imam pouzdane informacije iz policije da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Zašto je baš njega zvao? Pozivam tužilaštvo da se oglasi o ovom saznanju. Odgovori o umešanosti države u ovaj posao kriju se u Koluvijinom telefonu. On je često kontaktirao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Možda se Stefanović zbog toga ne oglašava", rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije danas su poslanička pitanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR