Vapaji sa severa Kosova: Ovde je kao u Teksasu, treći put pljačkaju ovaj kombi, deca nam nisu više bezbedna, a niko se ne trudi da sazna ko stoji iza ovih zločina

Novosti online

28. 11. 2019. u 17:54

- Bilo je užasno. Jezivo. Već neko vreme na Kosovu je kao u Teksasu - rekao nam je Nebojša Fićović, meštanin sela Dren

Вапаји са севера Косова: Овде је као у Тексасу, трећи пут пљачкају овај комби, деца нам нису више безбедна, а нико се не труди да сазна ко стоји иза ових злочина

Printsreen Youtube

- Bilo je užasno. Jezivo. Već neko vreme na Kosovu je kao u Teksasu - rekao nam je Nebojša Fićović, meštanin sela Dren gde je danas izvedena pljačka kombija firme "Henderson".

Prilikom napada je došlo do pucnjave između pljačkaša, i obezbeđenja firme "Henderson", a u potpunosti su izgorela i tri vozila, kombi i dva putnička vozila koja su pljačkašima poslužila da prepreče magistralni put.

Stanovnici sela Dren su veoma zabrinutu za svoju bezbednost. Posebno očajavuju jer bi jednoga dana njihova deca mogla da budu žrtve jedne takve pljačke. Tomislav ima ćerku i sina koji idu u školu u Leposavić i za njih je bilo posebno teško kada čuju ili vide ovako nešto.

- Ovo nije prvi put da se ovakav pljačka izvodi na putevima na severu Kosova. Ovde je to normalna pojava. Ovde vlada potpuno bezvlašće i pljačke su uobičajne - priča nam očajni Nebojša. - Ne znamo šta da radimo. Ovde svakako ne cvetaju ruže, ali ovo je prevršilo svaku meru. Moja deca su bila u školi u vreme kada je bila pucnjava.

Da zlo bude veće, ovaj kombi je opljačkan već treći put. Pljačkaši dobro znaju maršutu vozila, verovatno i koliko novca prevoze, ali niko nije zainteresovan da otkrije ko stoji iza svega.

Printscreen


- Prošli put su taj kombi opljačkali ispred kuće mog brata. Takođe je bilo veoma dramatično, ali niko nije mrdnuo ni prstom da sazna šta se desilo sa novcem i ko to radi. Mogu da vam kažem da se niko i ne trudi da sazna.

Još uvek se ne zna o kojoj je količini novca reč, niko nije stradao, a trojica policajca su prebijeni i trenutno se nalaze u u Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Miki

28.11.2019. 18:41

Mozda je i to jedan od nacina etnickog ciscenja i proterivanja Srba i nealabanaca sa KiM ...?

Zoran

29.11.2019. 00:02

Teksas vam je u sredini sad po kriminalu u Americi. A za NY vazi da ima manje kriminala od 70% Amerike.

Ljube

29.11.2019. 03:39

A sta Vi znate kako je u Teksasu ,ne da ga volim ,vec da ste Vi kao Teksas ,vi bi bili svoj na svome ,nebi bili manjna na Svetoj zemlji . Srbi sve znaju ,sve vide ,samo ne vidimo koliko smo bili bezobrazni prema svojoj veri ,krvi , svojoj drzavi ,kako pre tako i danas .

Vasilije

29.11.2019. 09:52

Zabrinjava me ,a voleo bih da nisam u pravu,a to je ,da ovo nije put,ili opomena, ka gasenju platnog prometa na severu Kosova i Metohije!

dobrovoljac

30.11.2019. 16:00

razlog vise da MUP Srbije sto pre posalje 1000 policajaca makar na sever privremeno okupirane teritorije.