Srpski i kineski specijalci u akciji: Munjevita akcija spasavanja talaca iz autobusa (FOTO / VIDEO)

Tanjug

28. 11. 2019. u 12:28

U vežbi je prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca

Српски и кинески специјалци у акцији: Муњевита акција спасавања талаца из аутобуса (ФОТО / ВИДЕО)

Foto i video: J. Ilić

Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održava se danas u smederevskoj železari HBIS Group Srbija.



Pročitajte još: Srpski i kineski specijalci stigli u Smederevo: Zajedničkoj vežbi prisustvovaće i Vučić



Vežbi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić.



Reč je o pokazno-taktičkoj vežbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka.



U vežbi je prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, a učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera.


Foto N.Živanović

Foto N.Živanović






Na snimku se vidi kako specijalci sa oklopnim vozilima munjevito opkoljavaju autobus i izvlače “taoce” iz njega pod velom dima.


Foto N.Živanović


Foto N.Živanović



Foto N.Živanović


Foto N.Živanović
Foto N.Živanović




Foto N.Živanović





Svoje veštine i sposobnosti prikazuju pripadnici specijalnih jedinica policije iz kineske provincije Henan i pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije.








Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)