NAJAVA DANA (sreda, 27. novembar): Grmi uz Barsu i Dortmund, a tu su i ostali parovi Lige šampiona

Vreme čitanja: 5min | sre. 27.11.19. | 08:15

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska sreda

VALENSIJA – ČELSI, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Grupa F, možda je i najneizvesnija zbog bodovnog poravnanja Slepih miševa, Čelsija i Kopljanika. U petom kolu to mora da se menja, a teško će svakako biti timu Alberta Seladesa, budući da trenutno ima tri povređena i čak pet igrača pod upitnikom. Čelsi je tu stabilni, mada nekog naročitog poleta nakon poraza od Mančester Sitija u 13. kolu Premijer lige svakako da neće biti. Ako na to dodamo i njihov poraz kod kuće od Valensije iz prvog kola LŠ, kao i promašen penal za izjednačenje iz 87. minuta i više je nego jasno zbog čega Englezi ne mogu da budu nadmeni.

Izabrane vesti

ZENIT – LION, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Zenitu je u prohujala dva kola presudio Lajpcig. Lion je s druge strane prvo poražen id Benfike na strani, da bi zatim isti tim na svojoj travi dobio sa 3:1. Ineče, meč ovoga para u prvom kolu doneo nam je prelaz 2-1 uz opasku da su Francuzi tom prilkom bili znatno ofanzivniji. Treba videti koliko se do ovoga časa naoštrio Zenit, odnosno koliko je sposoban da iskorisri prednost domaćinstva koja mu ništa nije značila protiv RB Lajpciga. 

BARSELONA – DORTMUND, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Derbi Grupe F svako da lagodnije pada Barsi koja posle neočekivanog X ishoda sa praškom Slavijom nije imala problema u Primeri. Dortmund se međutim obrukao u poslednjem kolu Bundeslige pa odigrao 3:3 sa Paderbornom, što svakako može i da se pripiše padu morala nakon Bajernovih 4:0 u okviru 11. kola šampionata. Lusijan Favr zbog toga mora debelo da se zapita, te da vidi gde i zašto škripi kako mu se kao bumerang ne bi vratila utakmica prvog kola, kada su Španci imali premoć na terenu, a Rojs promašio penal koji je mogao da reši utakmicu.

GENK – SALCBURG, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Odbrana, svakako je najveća mana Salcburga. Šta drugo reći o ekipi koja je do sada dobila jedino Genk, dala 12, a primila čak 10 golova na četiri utakmice. Toj fazi igre Austrijanci mogu da zahvale na tek trećoj poziciji od koje je slabiji jedino večerašnji rival. Budući da je Salcburg u tom prvom kolu slavio sa 6:2, samo se može pretpostaviti kolika trema od eventualne nove sramote trese Belgijance koji posrću i u nacionalnom šampionatu.

LIL – AJAKS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Čak tri ekipe u Grupi H imaju po sedam bodova, a među njima je i prvo od Čelsija poraženi Ajaks, koji je u četvrtom kolu s ovim istim timom odigrao 4:4. Lil ne spada u tu družinu, jer duži samo bod iz remija sa Valensijom. Setimo li se prvog kola kada je na Ajaks došlo 1-1, ali i podatka koji kaže da je i Lil čak pet puta šutirao u okvir gola, onda se treba zapitati imaju li Francuzi volje, odnosno snage da se suprostave Holanđanima kao što su to mogli Slepim miševima? Svakako teško nastave li loše kao što to čine u Ligi 1 u poslednje vreme. 

LIVERPUL – NAPOLI, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Bitno je znati da Napoli u Grupi E ima najstameniju odbranu, odnosno da je primio svega tri gola, te da je Liverpul kod kuće u prvom kolu savladao sa 2:0. To je do sada jedini poraz Engleza koji su situaciju izvadili s tri, po golovima vrlo efikasne pobede nad Salcburgom i Genkom. Budući da je Napoli u X fazi, odnosno da ima tri remija u Seriji A, plus isti ishod sa Salcburgom u LŠ i poraz od Rome u gostima, jasno je da Englezi imaju svako pravo da se nadaju vraćanju duga Italijanima.

RB LAJPCIG – BENFIKA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Lajpcig je do sada poražen jedino od Liona u grupnoj fazi. Istina, tim se sada bori i sa kadrovskim problemima, što samo po sebi nije presudno za meč s Benfikom koja je do sada savladala samo Lion i zabeležila tri poraza. U prvom kolu nemci su ih dobili sa 1:2, pa trenutno druga sila Bundeslige ima puno pravo da navali kod kuće. Uostalom, oni su čak 16 golova dali u poslednja tri kola nemačkog šampionata, što znači da ovaj tim ima moralnu nadmoć koja uz pomoć domaćeg terna zaista nije zanemarljiva.

SLAVIJA PRAG – INTER, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Sem lepih sećanja na klupsku istoriju, trenutno ni jedni ni drugi ne mogu da se pohvale bilo čim iz sadašnjeg evropskog trenutka. Tačno, Inter bi možda i mogao da digne glavu zbog pobede nad Dortmundom, a plus na njihovom tasu svakako je i ganjanje sa Juventusom za čelo Serije A. Inače, prošli put na ovom paru došao je X uz skoro pa egal statistiku obe ekipe. Konte je svestan toga, pa će sasvim sigurno tražiti da Lukaku i Martinez poprave tu crticu u klupskom skoru.

KPR – NOTINGEM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Domaćin je u škripcu, tačnije u seriji od pet mečeva u Čempionšipu bez ostvarene pobede. Notingem to zna, trenutno je na dva boda od trećeplasiranog Prestona i svakako će pokušati da iskoristi taj negativan trend igara KPR-a. Poslednji put u aprilu mesecu takođe u gostima Notingem je slavio s minimalcem, pa će sigurno i sada pokušati isto. Da ovaj tim ume da stvori šansu videli smo u 17. kolu kada je na njih došao X protiv Bristol Sitija. Interesantno, ali Notingem tu nije imao većinski posed lopte, ali je neuporedivo bio bolji ukoliko statistički sumiramo njhove udarce ka kolu, odnosno u okvir gola rivala koji po ovom statističkom parametru ima nulu sa te utakmice.

VBA – BRISTOL SITI, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Lider Čempionšipa, odnosno klub s gol razlikom od 31:18 svakako da kod kuće neće zazirati od sasvim solidnog Bristol Sitija. Gostujući tim svesran je toga nakon dve pobede i tri remija s poslednjih pet utakmica, kao i činjenice da je VBA prošli put u aprilu dobio sa 3:2. Uzgred, na poslednje dve utakmice ovih timova padalo je obilje golova, pa će biti interesantno videti kako će sve sada proći. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara