Šmajhel savetuje Đavole: Vratite Matića u tim

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.11.19. | 17:27

Mora da bude tu, da smiruje igru, poručuje Danac

Dugo već nema Nemanje Matića na terenu u dresu Mančester junajteda. Nema ga u kontinuitetu utakmica, tek ponekad uđe u igru, a ni toga nema već punih mesec i po dana. Istina, bio je i povređen.

Od početka sezone, srpski fudbaler skupio je samo pet nastupa za Crvene đavole, a jedine dve utakmice koje je cele odigrao je u Ligi Evrope. Ipak, nisu svi zaboravili Matića, neko i dalje misli da za njega ima mesta u startnoj postavi Junajteda.

Izabrane vesti

I to nije bilo ko, već legenda kluba. Nekadašnji golman Peter Šmajhel savetovao je Olea Gunara Solskjera, doduše preko novina, da vrati Matića u prvih 11.
Mančesteru je potreban igrač kao što je Matić, da zauzme tu poziciju defanzivnog veziste i da smiri igru. Njega ljudi kritikuju da je spor i da previše igra pasove unazad, ali nekada su takvi potezi potrebni ekipi. Meni se sviđa kako igra Fred, ali mu je potreban uz njega jedan snažni igrač, neko ko može i njega da kontroliše“, ocenio je Šmajhel.

Pitanje je, ipak, ima li vremena za tu promenu u timu Mančestera, jer se sve više piše i priča da će srpski fudbaler u januaru promeniti sredinu. Za njega su, kako je objavljivano po medijima sa zapada, zainteresovani i Atletiko Madrid, Inter, Juventus, Bajern... Uglavnom, jakih ponuda mu neće faliti.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara