Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ZA GRADIŠKU BOLNICU OPREMA I NAMEŠTAJ Humana misija porodice Stojnić iz Švajcarske

ZA GRADIŠKU BOLNICU OPREMA I NAMEŠTAJ Humana misija porodice Stojnić iz Švajcarske

Humanitarna organizacija ESDO “Sport centar Reintal” iz Švajcarske čiji je predsednik Miroslav Stojnić poreklom iz Gradiške, dostavila je Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica, Crvenom krstu i gradskoj Civilnoj zaštiti još jednu vrednu donaciju.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Ova pošiljka sastoji se od medicinske opreme i nameštaja za bolničke potrebe, a pumpe za vodu i gumene čamce za Cilnu zaštitu te uniforme za Crveni krst. Ova pošiljka predstavlja nastavak višegodišnjih humanitarnih aktivnosti Miroslava Stojnića, njegove supruge Svjetlane poreklom iz Smiljčića kod Bekovca u Dalmaciji, ćerke Tamare, sinova Borisa i Davida koji žive u okolini Sent Galena.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

- Moja porodica 25 godina prikuplja pomoć za bolnice, domove zdravlja, škole, vrtiće, za decu u Gradiški, Potkozarju, ali i drugim mestima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona. U početku to je bilo spontano, a kasnije naša navika, način delovanja, razmišljanja o kraju iz kojeg potičemo ali i naši prijatelji koji učestvuju u akcija – rekao nam je Stojnić.

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija

On naglašava da su u gradišku bolnicu prethodno dovezli tri šlepera opreme koja je veoma upotrebljiva, korisna za unapređenje uslova rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Teško je pobrojati sve naše aktivnosti. Pomogli smo mnogim zdravstvenim ustanovama, školama, opremili kabinete, učionice, sportske dvorane… Svedoče o tome primeri škola u Turjaku, Gornjim Podgradcima, Srednjoj i Gornjoj Jurkovici, Cimirotima u Potrozarju, potom škole u Tesliću, Doboju, Velikoj Kladuši – ispričao nam je Miroslav Stojnić, električar koji slobodno vreme u Švajcarskoj koristi za humanitarni rad. U tome učestvuje cela njegova porodica. U Bolnici kažu da će im nameštaj veoma mnogo koristiti, da će obnoviti enterijer.

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija

- Zdravstveni sistem otežano funkcioniše zbog nedostatka novca. Zato su nam ovakve donacije dragocene. Porodica Stojnić je pokazala na konkretan način privrženost našoj ustanovi - istakao je Mirko Manojlović, direktor Bolnice Gradiška.

Oprema koju su Stojnići dopremili, rekao je Manojlović, prethodno je korištena u zdravstvenim ustanovama u Švajcarskoj, ali je veoma dobro očuvana te će gradiškoj “Bolnici” biti od velike koristi.

Priznanje Stojnićima

Javna zdravrstvena ustanova “Bolnica” Gradiška dodelila je Zahvalnicu porodici Miroslava Stojnića “za nesebičnu podršku i pomoć”.

- To je za nas priznanje i ohrabrenje da nastavimo prikupljati pomoć za gradišku “Bolnicu” – kaže Miroslav Stojnić.