Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
UČENICI BEŽALI U PANICI U zemljotresu najviše stradala nevesinjska Muzička škola, otkazana nastava za osnovce i srednjoškolce (VIDEO)

UČENICI BEŽALI U PANICI U zemljotresu najviše stradala nevesinjska Muzička škola, otkazana nastava za osnovce i srednjoškolce (VIDEO)

U snažnom zemljotresu koji je danas pre podne pogodio Nevesinje, najveću štetu je pretrpila zgrada Muzičke škole.

nevesinje muzicka skola Foto: RTRS / RAS Srbija
nevesinje muzicka skola

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović izjavio je Srni da je zbog nastale štete danas prekinuta nastava, te da su deca poslata kućama.

– Treslo je dobro, ne pamtim da je ikad ovako – rekao je Avdalović.

On je naglasio da se zasad zna da su popucali zidovi na Muzičkoj školi, Osnovnoj školi i Gimnaziji.

Foto: RTRS / RAS Srbija

Načelnik opštine Nevesinje je dodao da će u narednim danima biti snimljen teren i evidentirana šteta.

– U zemljotresu koji je jutros pogodio Nevesinje nema stradalih, a zabeležena je materijalna šteta – rečeno je Srni u Republičkoj upravi civilne zaštite.

Kako je potvrđeno za Srpskainfo Štab za vanredne situacije Nevesinja danas je odlučio da zbog podrhtavanja tla sutra neće biti nastave u školama na području ove opštine.

Direktorica OŠ „Risto Proroković“ Mara Šaran kaže da je bilo oštećenja na objektima područnih osnovnih škola u Kifinom Selu, Zovom Dolu i Džinovoj Mahali. Ona je dodala da oštećenja ima i na objektima matične škole, ali da nije ugrožena bezbednost učenika.

Pročitajte još

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Nevesinje Mladena Zubca najviše oštećenja je na krovovima objekata.

– Trenutno su najveći problem stari odžaci koji i dalje predstavljaju opasnost za prolaznike – naveo je on.

Foto: Dubravka Čolović / RAS Srbija

Štab za vanredne situacije formirao je stručni tim koji će sa Civilnom zaštitom i Komunalnom policijom obići lokakcije i objekte čija bi oštećenja mogla ugroziti bezbednost građana. Poslednji snažan zemljotres u Nevsinju registrovan je u jesen 1979. godine sa epicentrom u selu Luka, kada je oštećeno 300 kuća, piše Srpskainfo.

Panika na društvenim mrežama

Oko 13 sati u Nevesinju je zavladala je prava panika nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da se u to vreme očekuje novi razorni zemljotres.

- Ljudi su izlazili vani, bilo je panike. Bilo dosta onih koji su u ovo poverovali, naročito što se interval između dva zemljotresa poklapao sa događanjima u Albaniji – kaže sagovornik Srpskainfo.