Gradovi

Zemljotres oštetio zgradu opštine Ljubinje

Zemljotres oštetio zgradu opštine Ljubinje
Foto: Anadolija | Nakon zemljotresa oštećena zgrada opštine Ljubinje

SARAJEVO - Zgrada Opštine Ljubinje pretrpila je manja oštećenja tokom današnjeg zemljotresa koji je registrovan na području Hercegovine, potvrdio je u načelnik Darko Krunić.

"U zgradi Opštine Ljubinje imamo manja oštećenja, pločice i zidovi su ispucali, ali veće materijalne štete nema. U školama nemaju velikih oštećenja. Dao sam preporuku osnovnoj školi da danas raspuste djecu, radi straha da se možda ponovo ne bi nešto desilo. Djeca se prepadnu i možda je bolje da budu kući", rekao je Krunić za Anadoliju.

Sa seoskih područja, odnosno mjesnih zajednica na području opštine Ljubinje još nema podataka o štetama.

"Imamo slučaj da je na jednoj zgradi pao odžak i da su crijepovi popadali. To je u gradu Ljubinje. Sa seoskih područja nema nikakvih informacija, odnosno još nema informacija s teren", poručio je Krunić.

Kaže kako je u Trebinju dosta dobro stanje.

"U Nevesinju sam se čuo s načelnikom. U njih je bliže bio epicentar, između Blagaja i Nevesinja. Oni su raspustili škole. Ima oštećenja na školama. Dosta je veći udar bio kod njih nego kod nas u Ljubinju", kaže Krunić.

Načelnik Opštine Ljubinje pozvao je stanovništvo da ne stvara paniku.

"Ne treba stvarati paniku, jer iz panike možete prouzrokovati dosta nekih stvari koje treba normalno i smireno reagovati. Treba napuštati prostorije i biti ispred prostorija. Ovo je, inače, trusno područje tako da postoji mogućnost ponovnih zemljotresa. Vidjeli smo šta je bilo i u Albaniji tako da je vrlo vjerovatno očekivati da će biti još udara", poručio je Krunić.

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru evidentiran 10 kilometara južno Nevesinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije