Nagrade za najbolje na konkursu o BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

Lokalne vesti - Utorak 26.11.2019 - 09:51

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković uručio je nagrade najkreativnijim mladim autorima na likovnom konkursu „Budimo svi bezbedni u saobraćaju“, koji je raspisao Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Najbolji nagrađeni biciklom FOTO: vranje.org.rs Najbolji nagrađeni biciklom FOTO: vranje.org.rs
Čestitajući nagrađenima, predsednik Tričković naglasio je da Grad Vranje konstantno radi na unapređenju fizičko-tehničkih mera u zoni škola, kao i opremanju najmlađih rekvizitima za bezbednije učešće u saobraćaju
 
Unapređenje saobraćajne kulture posebno je važno kod dece, koja su ujedno najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju, naglasio je Tričković. 
 
- Mališani se u ovom uzrastu osamostaljuju i kao pešaci i kao korisnici prevoznih sredstava
 
Stavovi koji se usvajaju u najranijem detinjstvu veoma su važni za bezbedno ponašanje u saobraćaju
 
Lokalna samouprava preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja, već petu godinu zaredom, tradicionalno organizuje likovni konkurs na temu bezbednosti u saobraćaju
 
Na ovaj način, putem igre i zabave stimulišemo decu da razvijaju znanja i pozitivne navike, kako bi dodatno uobličila svest i razmišljanje za pravilno ponašanje u saobraćaju - rekao je Tričković.  
 
Na konkurs je pristiglo 129 radova, a nagrađeno je petnaestoro mališana, po tri u svakoj kategoriji. 
 
Najbolji su dobili bicikl, drugonagrađeni biciklističke kacige i svetla, a trećenagrađeni kacige.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: