Svijet

Tramp odlikovao vojnog psa ranjenog u akciji ubijanja Al-Bagdadija

Tramp odlikovao vojnog psa ranjenog u akciji ubijanja Al-Bagdadija
Foto: Tanjug/AP | Tramp odlikovao vojnog psa ranjenog u akciji ubijanja Al-Bagdadija

VAŠINGTON – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odlikovao je Conana, vojnog psa koji je ranjen u operaciji američkih specijalaca u kojoj je ubijen bivši vođa terorističke organizacije Islamska država Abu Bakr al-Bagdadi.

Ceremonija je održana u Rose bašti u kompleksu Bijele kuće u Vašingtonu, a Tramp je kazao da je Konan najvjerovatnije postao najpoznatiji pas na svijetu.

Tramp je pohvalio psa Konana za doprinos u akciji koju su američki specijalci izveli 26.oktobra na periferiji sirijskog Idliba.

"Mislim da je Konan ustvari znao šta se dešava tokom operacije. On je poseban pas", kazao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Al-Bagdadi je 2013. godine osnovao terorističku organizaciju ISIS i proglasio takozvani halifat na području okupiranih sjevernosirijskih i sjevernoiračkih regija. Vlasti SAD-a od tada su nudile nagradu od 25 miliona dolara za informaciju koja može dovesti do hvatanja ili neutralizacije Al-Bagdadija.

Teroristička organizacija Islamska država doživjela je veliki poraz u Siriji i Iraku, a preostale ćelije te terorističke grupe nedavno su saopštile da je za Al-Bagdadijevog nasljednika izabran izvjesni Abu Ibrahim al-Hašimi al-Kuraši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije