Dodik: Srpski narod u RS ima privremenu granicu prema Srbiji; Izetbegović može samo da se zanosi

Tanjug

25. 11. 2019. u 19:41

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da srpski narod ima Republiku Srpsku i svoje institucije i da Bakir Izetbegović može samo da se "zanosi"

Додик: Српски народ у РС има привремену границу према Србији; Изетбеговић може само да се заноси

Foto Tanjug / Filip Kraičanić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da srpski narod ima Republiku Srpsku i svoje institucije i da Bakir Izetbegović može samo da se "zanosi".

"Srpski narod ima volju za svojom Republikom koja ima granicu prema Hrvatskoj i privremenu granicu prema Srbiji", rekao je Dodik novinarima u Kriškovcima kod Laktaša.

Povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da je svaki pedalj BiH zajednički i da ništa u BiH nije samo srpsko osim naziva Republika Srpska, Dodik je rekao da Izetbegović može samo da se zanosi".

"U Banjaluci su institucije koje su pod upravom srpskog naroda. Ne želimo time da pošaljemo poruku Bošnjacima da nisu dobrodošli, ali to je činjenica", istakao je Dodik, prenose Nezavisne novine.

On je naveo da razume frustraciju bošnjačkih političara jer u Federaciji BiH imaju vlast samo u kantonu ili dva, a i u tom entitetu dele je sa hrvatskim narodom.

"Tako je u Federaciji, dok na nivou BiH moraju da uvažavaju naše stavove", dodao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

istina

27.11.2019. 03:01

Drina je uvijek bila granica i tako ce i da bude , a ti Mile pricaj price nekome drugom.RS je samo entitet u BiH-a.