Najnovije vesti
Vesti Hronika
Nikola i Marko opljačkali prodavnicu, dva dana kasnije sreli vlasnika, a onda su usledili SATI KRVAVE TORTURE

Nikola i Marko opljačkali prodavnicu, dva dana kasnije sreli vlasnika, a onda su usledili SATI KRVAVE TORTURE

Četiri muškarca iz Svilajnca uhapšena su pre dva dana u Despotovcu zbog sumnje da su oteli i maltretirali dve osobe, saznaje "Blic".

Mihailo u gepeku_261114_RAS foto Djordje Kojadinovic20 Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija
Mihailo u gepeku_261114_RAS foto Djordje Kojadinovic20

Prema informacijama koje posedujemo, uhapšeni su Dušan S. (28), Nemanja Lj. (35), Vladimir M. (35) i Filip B. (25) iz Svilajnca. Kako se sumnja, oni su brutalno maltretirali dvojicu mladića Nikolu Đ. (18) i maloletnog Marka A. iz Svilajnca koji su opljačkali prodavnicu "Neven" koja je u vlasništvu osumnjičenog Nemanje L.

- Dvojica mladića opljačkali su su prodavnicu boja i lakova "Neven", koja je u vlasništvu jednog od otmičara. To je bio povod za sve što je usledilo potom - priča izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Vlasnik prodavnice prepoznao je razbojnike, a sa svojim prijateljima podelilo je njihov identitet. Kako saznajemo, njegov prijatelj Dušan S. dva dana nakon pljačke sreo je dvojicu razbojnika ispred hotela "Topoljar" u Svilajncu.

Pročitajte još

- On je tada, gotovo iste sekunde pošto ih je ugledao izvadio kaiš iz pantalona i maloletnog Marka A. vezao za ruku. Nakon ovoga, on je pozvao telefonom ostale osumnjičene da dođu - objašnjava naš sagovornik.

Ispred hotela došli su vlasnik prodavnice Nemanja Lj., Vladimir M. kao i Filip B., u automobilu kojim je Filip upravljao.

- Kada su stigli ispred hotela, oni su nasilno uvukli razbojnike u automobil Filipa B. i uputili se ka prodavnici "Neven". Kada su stigli, uvukli su otete mladiće u magacin prodavnice - dodaje naš sagovornik.

Tada započinje tročasovna tortura nad ovim mladićima.

- Oni su čak tri sata držali zatvorene tinejdžere puna tri sata. Tukli su ih rukama i nogama po glavi i telu. Od težine udaraca oni su zadobili teške telesne povrede - kaže izvor "Blica".

Osumnjičeni za otmicu i nanošenje teških telesnih povreda uhapšeni su nedugo nakon nemilog događaja. Njima je Osnovno javno tužilaštvo u Despotovcu odredio policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni na saslušanje kod postupajućeg tužioca.