Ljubav i seks

Koje poze su najbolje za začeće bebe?

Koje poze su najbolje za začeće bebe?
Foto: Ilustracija | Koje poze su najbolje za začeće bebe?

Stručnjaci za seks do sada su radili svakakva istraživanja, pa je tako nzaobilazno bilo i ono da li određene poze povećavaju mogućnosti da žena ostane trudna.

Tako bi prema stručnjacima, misionarska poza mogla da pomogne dvije trećine žena kojima je materica nagnuta prema naprijed.

Naime, ako je muškarac gore, spermatozoidi će lakše stići do sluzi koja se nalazi na ulazu u matericu i lakše prodrijeti naprijed. 

Obrnuta kaubojka - Kada je žena gore i leđima okrenuta od partnera ona kontroliše tempo i koliko duboko će penis penetrirati. Stručnjaci kažu da je ovo najefikasnije. 

Sljedeća najbolja poza je 'doggy'. Ovo je alternativa za muškarce koji nemaju dovoljno energije u misionarskoj. 

Makazice - Stručnjaci se slažu da kad partneri leže jedan nasuprot drugog, javlja se i romantični aspekt seksa koji će ih oboje opustiti, a penetracija će biti dublja. 

Na kraju dana, tvrde ljekari i seksualni terapeuti, ništa nije bolje od poze koju najviše volite, prenosi "Vecernji.hr".

Važno je da uživate, a to zadovoljstvo povećava vjerovatnoću začeća.

"Postoje istraživanja koja kažu da ženama orgazam pomaže pri začeću zbog grčeva koji se događaju unutar materice, a oni pomažu spermatozoidima da se brže kreću", kaže profesor reproduktivne biologije na "Case Western Reserve University School of Medicine" u Klivlendu Šeril A. Kingsberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije