Francuska neće isključiti Huavej iz razvoja svoje 5G mreže: "Ne sledimo SAD"

Francuska neće slediti Sjedinjene Države i isključiti kineski Huavej iz razvoja svoje 5G mreže nove generacije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2019.

17:57

Francuska neće isključiti Huavej iz razvoja svoje 5G mreže:
Foto: Depositphotos/jamesteohart

Međutim, imaće ovlašćenje da proverava sve proizvođače opreme zbog bilo kakve potencijalne pretnje po bezbednost, izjavila je danas zamenica francuskog ministra ekonomije Anjes Panije-Runaše.

"Ne ciljamo na jednog proizvođača opreme. Nema isključenja", rekla je Anjes Panije-Runaše za televiziju BFM, a prenosi agencija Rojters.

Navela je da u Francuskoj postoje tri proizvođača telekomunikacione opreme.

"Huavej ima 25 odsto tržišnog udela, a tu su i Nokija i Erikson. Samsung još nije aktivan u Francuskoj, ali ga interesuje 5G", navela je zamenica ministra i dodala da vlada u Parizu neće isključiti nikoga.

"Ne sledimo stavove Sjedinjenih Država", poručila je Anjes Panije-Runaše.

Rojters navodi da će telekomunikacioni operateri u Francuskoj morati da traže dozvolu od premijera za svoje 5G mrežne projekte i podseća da je francuski telekomunikacioni regulator Arkep započeo prošlog četvrtka dugo očekivanu prodaju spektra frekvenci za 5G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: