25. novembar  2019. 13.56  →  18.04 | Izvor: Tanjug

Gorecka: Da "ugasimo" navijače i pobedimo Zvezdu

BEOGRAD -

Fudbaler Bajerna Leon Gorecka kaže da je ekipa iz Minhena jako motivisana da pobedi Crvenu zvezdu u Beogradu i potvrdi prvo mesto B grupe Lige šampiona.

Gorecka je dodao da je podatak da nijedan nemački tim nije prošao u osminu finala sa svih šest pobeda razlog više za trijumf.

gorecka

"Hoćemo da nastavimo sa pobedama i da overimo prvo mesto. Zato smo posebno motivisani", rekao je Gorecka na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentativac Nemačke sa nestrpljenjem čeka da istrči na teren stadiona "Rajko Mitić" zbog ambijenta.

"Očekujem emotivnu atmosferu, navijači su poznati po tome. Radujemo se, lično volim kad su takva dešavanja na tribinama. Naš zadatak biće da "ugasimo" atmosferu na terenu".

Za novog trenera Hansa Flika kaže da je napravio razliku u defanzivnom delu.

"Itekako smo primetili veliku razliku. Trener Flik nam je objasnio šta traži, fokus je bio na defanzivi. Bajern je u prošloj sezoni primio previše golova", naveo je on, pre nego što je iz Zvezde izdvojio bivšeg reprezentativca Nemačke Marka Marina.

"Marin je naravno svima poznat u Nemačkoj. Imaju dva krila sa punim potencijalom, jako su brza. Zvezda će biti jako motivisana i tražiće bodove kako bi nastavila put u Evropi".

Bajern bez Alabe u Beogradu

Fudbaleri Bajerna bez Davida Alabe su došli u Beograd. Alaba čeka prinovu i dobio je dozvolu kluba da propusti utakmicu 5. kola B grupe elitnog takmičenja, dok je i dalje povređen Lukas Ernandez.

david, alaba

Iako su mnogi predviđali da će Bavarci za put u Srbiju da odmori neke zvezde, pre svega jer je obezbedio prolaz u nokaut fazu, trener Hans Flik poveo je najjači tim u ovom trenutku.

U Beograd su doputovali, golmani: Manuel Nojer, Sven Ulrajh, Benjamin Pavar, Džerom Boateng, Lars Lukas Mai, Džosua Kimih. Sredina Tijago Alkantara, Havi Martinez, Filipe Kutinjo, Leon Gorecka, Alfonso Dejvis, Korentin Toliso. Napad: Ivan Perišić, Kingsli Koman, Robert Levandovski, Tomas Miler i Serž Gnabri.

Utakmica se igra sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

Tagovi
Srodne vesti