Fudbal

Flik o čuvenom polufinalu 1991: Podvig Zvezde

Flik o čuvenom polufinalu 1991: Podvig Zvezde
Foto: N.N. | Flik o čuvenom polufinalu 1991: Podvig Zvezde

Trener Bajerna Hans Flik pozvao je svoje fudbalere na oprez za meč protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona, posebno zbog bučne atmosfere u Beogradu.

Flik, koji je nedavno zamijenio Hrvata Nika Kovača na klupi velikana iz Minhena, smatra da će biti znatno drugačiji meč nego što je bio na Alijanc areni (3:0).

"Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani. Znamo da je Zvezda ranije pobjeđivala velike ekipe. Tražićemo trijumf kako bismo završili posao oko prvog mjesta", rekao je Flik na konferenciji za novinare u Beogradu.

Flik se nada pravoj reakciji njegovog tima na buku sa tribina već od starta.

"Utakmice na svom terenu se uvijek razlikuju u odnosu kada si u gostima. Atmosfera je ovdje posebna, ukazao sam igračima na tu činjenicu i jedva čekam da osjetim atmosferu koja jača protivnika. Zato je cilj da od prvog minuta pokažemo snagu".

Džerom Boateng je spreman, kaže Flik, ali još uvek nije donio odluku oko startne postave.

Domaće medije podsjetili su Flika na čuveno polufinale Kupa evropskih šampiona između Crvene zvezde i Bajerna 1991. godine.

"Tada sam otišao u Keln. Davno je bilo, ne mogu da se sjetim šta je tačno bilo. Njemačka javnost je to shvatila kao podvig Zvezde", zaključio je Flik.

Da "ugasimo" navijače i pobijedimo Zvezdu

Fudbaler Bajerna Leon Gorecka kaže da je ekipa iz Minhena jako motivisana da pobijedi Crvenu zvezdu u Beogradu i potvrdi prvo mjesto B grupe Lige šampiona.

Gorecka je dodao da je podatak da nijedan njemački tim nije prošao u osminu finala sa svih šest pobjeda razlog više za trijumf.

"Hoćemo da nastavimo sa pobjedama i da ovjerimo prvo mjesto. Zato smo posebno motivisani", rekao je Gorecka na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentativac Njemačke sa nestrpljenjem čeka da istrči na teren stadiona "Rajko Mitić" zbog ambijenta.

"Očekujem emotivnu atmosferu, navijači su poznati po tome. Radujemo se, lično volim kad su takva dešavanja na tribinama. Naš zadatak biće da "ugasimo" atmosferu na terenu".

Za novog trenera Hansa Flika kaže da je napravio razliku u defanzivnom dijelu.

"Itekako smo primijetili veliku razliku. Trener Flik nam je objasnio šta traži, fokus je bio na defanzivi. Bajern je u prošloj sezoni primio previše golova", naveo je on, prije nego što je iz Zvezde izdvojio bivšeg reprezentativca Njemačke Marka Marina.

"Marin je naravno svima poznat u Njemačkoj. Imaju dva krila sa punim potencialom, jako su brza. Zvezda će biti jako motivisana i tražiće bodove kako bi nastavila put u Evropi".

Utakmica 5. kola B grupe Lige šampiona Crvena zvezda - Bajern zakazana je za sutra od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije