Električni Porsche imao je nesvakidašnju pratnju na azijskoj premijeri FOTO

Pored Porschea Taycan, "stražu" su čuvali stormtrupersi iz "Ratova zvezda".

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2019.

14:00

Električni Porsche imao je nesvakidašnju pratnju na azijskoj premijeri FOTO
Foto: Porsche promo

Porsche je nastavio svetsku turneju na kojoj predstavlja svoj prvi električni model, a najnovija promocija dogodila se u Singapuru gde je održana azijsko-pacifička premijera Taycana.

Na iznenađenje posetilaca, na bini su se pored Porscheove sportske limuzine pojavili stormtrupers vojnici iz filmske franšize "Ratovi zvezda" (Star Wars).

S obzirom da je izloženi Taycan bio bele spoljašnjosti, sličnost u dizajnu automobila i borbenog oklopa 'trupersa bila je više nego očigledna.
Foto: Porsche promo
Zajednički nastup Porschea i vojnika koji su jedan od vizuelnih simbola "Ratova zvezda" samo je jedan segment saradnje nemačkog proizvođača i kompanije Lucasfilm na promociji Taycana, ali i najnovijeg filma iz franšize pod naslovom "Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker".

Porsche je svetsku premijeru svog prvog električnog modela održao početkom septembra. Tada su predstavljene prve dve verzije – Taycan Turbo i Taycan Turbo S, koje u startu imaju istu snagu – 625 KS.

Razlike nastaju zahvaljujući "overboost" funkciji koja modelu Taycan Turbo omogućava da povremeno raspolaže sa 680 "konja", a verziji Turbo S sa čak 750 konjskih snaga.

Taycan Turbo može da računa sa obrtnim momentom od 850 Nm, a Taycan Turbo S sa 1.050 Nm.
Foto: Porsche promo
Što se tiče perofromansi, Turbo ubrzava 0-96 km/h (0-60 milja na sat) za 3,0 s, a Turbo S za 2,6 s. Brzinu od 200 na sat Taycan Turbo dostiže za 10,6 s, a Turbo S za samo 9,8 s.

Maksimalna brzina oba automobila iznosi 260 km/h.

Za skladištenje električne energije koriste se litijum-jonske baterije od 93,5 kWh. Proizvođač tvrdi da ih je na brzom punjaču od 270 kW moguće dopuniti do 80% kapaciteta za 22,5 minuta.

U slučaju da se vozaču žuri, nakon 5 minuta dopune na istom punjaču automobil će moći da pređe dodatnih 96 km. Ukoliko se koristi DC punjač od 150 kW, baterije u 80 odsto pune za 36 minuta, a da bi se potpuno napunile na kućnoj utičnici potrebno je 11 sati.

Inače, Porsche Taycan Turbo sa punim baterijama može da pređe maksimalno 450 km (prema WLTP standardu), a Turbo S 412 km.
Foto: Porsche promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: