PROŠETALA GOLIH GRUDI PRED SUPRUGOVOM DECOM, PA JOJ SADA PRETI ZATVOR: Evo šta je čeka ako je osude! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune

amerikanka na sudu

PROŠETALA GOLIH GRUDI PRED SUPRUGOVOM DECOM, PA JOJ SADA PRETI ZATVOR: Evo šta je čeka ako je osude! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Tili Bjukenen (27) optužena je u konzervativnoj američkoj državi Juti za "nepriično ponašanje pred detetom" nakon što je u svojoj kući hodala nepokrivenih grudi pred suprugovom decom.

Ukoliko bude osuđena, preti joj kazna od godinu dana zatvora, a njeno ime bi deset godina bilo upisano u registar seksualnih prestupnika.

Dejvid Lejn, advokat Tili Bjukenen, traži obaranje optužnice. Prema njegovim rečima, Bjukenen je sa suprugom obavljala radove u garaži, a pošto su se umazali gipsom, oboje su se skinuli do pola i nastavili da rade.

Kad su njegova deca, stara devet, deset i 13 godina, videla maćehu golih grudi, objasnila im je da je feministkinja i da zbog toga može da radi obnaženog trupa kao i njen suprug.

Kako izveštava Solt Lejk tribjun, policija je saznala za "incident" kada je ispitivala decu zbog nečeg drugog. Majka troje dece navodno je prijavila slučaj policiji i opisala ga kao "uznemirujući".

Tili ističe da se slučaj desio tokom jeseni 2016. godine, dok tužioci veruju da se dogodio negde između novembra 2017. i januara 2018. godine.

"Samo zato što je žena, činjenica da je obnažila gornji deo tela okarakteristana je kao perverzno ponašanje i pornografija, dok se nag torzo njenog supruga smatra simbolom snage i ponosa", obrazložio je advokat zahtev za obustavljanje postupka, ocenjujući da je optužnica zasnovana na protivustavnim kriterijumima.

Njen muž u ovom slučaju nije optužen.

"To je bilo u privatnosti mog doma. Moj muž je bio u istom izdanju kao i ja, a njega niko krivično ne goni", rekla je Tili na saslušanju.

Kurir.rs/OE24/CBS njuz

Foto: AP/Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track