Ludo u Zemunu: Vršac nadoknadio sedam razlike u poslednjem minutu, Taker doneo pobedu Mladosti na sedam sekundi do kraja

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.11.19. | 16:17

Izuzetno uzbudljiva završnica na zatvaranju osmog kola Košarkaške lige Srbije

Još u najavi, susret između zemunske Mladosti i Vršca garantovao je uzbudljivu borbu. Timovi koji će se do samog kraja boriti za plasman u Superligu odigrali su pravu rezultatsku klackalicu tokom čitavih 40 minuta, a ona je na kraju prevagnula na tas domaće ekipe, koja je tako „uhvatila“ goste na tabeli – 99:97.

Susret je bio rešen košem Takera u poslednjem napadu, kada se već činilo da ćemo ići u produžetak, nakon što je Mladen Grušanović pogodio za tri poena na oko 15 sekundi pred kraj. Ostalo je Vršcu tek toliko vremena da šutne za tri, ali je Savović bio neprecizan, pa je slast pobede ipak okusila domaća ekipa.

Izabrane vesti

Najefikasniji u sastavu Mladosti bio je upravo Deril Taker sa 20 poena, a uz 12 uhvaćenih lopti upisao je dabl-dabl učinak. Odlične partije pružila su i preostala dva američka košarkaša u domaćoj ekipi – Džastin Bibins je završio susret sa 18 poena, dok je Tomas Dreksel upisao 15. Dvocifreni su bili i Igor Mijailović sa 14 poena, kao i Dušan Tanasković koji je zabeležio dva manje.

U gostujućem sastavu najviše se istakao Gabrijel Biler, koji je ubacio čak 26 poena, a odličan je bio i Mladen Grušanović, nekadašnji košarkaš Beovuka, koji je susret završio sa 20 poena na svom kontu. Dve cifre su prebacili i Džon Vasar, Miloš Dimić i Nikola Šćekić.

Od samog starta bilo je izuzetno neizvesno. Vršac je prvi uspeo da se odlepi, ali ta prednost nije bila dugog daha. Naprotiv, Mladost je uzvratila, pa se sa prednošću domaće ekipe se ušlo u drugih deset minuta. Druga četvrina donela je gotovo identičan razvoj situacije, ali je nešto zadovoljniji na pauzi mogao da bude Vršac – 41:43.

Ni u trećoj četvrtini, Vršac nije uspeo da iskoristi priliku i stavi tačku na utakmicu, iako je u jednom momentu otišao na velikih osam poena prednosti. Naprotiv, Mladost je ponovo uzvratila i na prelomu trećeg i četvrtog kvartala ponovo je došla do prednosti. S tim da je ovaj put uspela da je zadrži na svojoj strani nešto duže.

Zemunci su postepeno gradili rezultatski kapital i na minut i po pred kraj su došli do velikih plus sedam. Činilo se da će završnica proteći bez ikakve drame, ali su Vrščani tada „proradili“ na šutu za tri poena. Prvo je Biler pogodio dva puta sa distance, da bi Grušanović potom postigao još jedan šut van linije 6,75 za potpuno poravnanje. Ipak, ostalo je taman toliko vremena za poslednji napad domaće ekipe.

Odgovornost je preuzeo Taker koji se zaleteo i pogodio na asistenciju Džastina Bibinsa. Mogao je Miloš Savović da postane heroj gostujuće ekipe i da pogotkom sa velike distance donese pobedu Vršcu, ali u tome nije uspeo i moglo je da započne veliko slavlje domaćih.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 8. KOLO

Petak
Tamiš - Vojvodina 98:62
/Pavićević 20 - Simović 12/

Subota
Sloboda - Kolubara 108:80
/Kutlešić 27 (6as, 6sk), Nikolić 20, Simić 18 (9sk, 9as) - Čvorović 16/

Dinamik - OKK Beograd 96:84
/Pašajlić, Smiljanić 23 - Musić N. 19 (11as)/

Borac Čačak - Napredak JKP Aleksinac 85:73
/Đoković 16, Gavrilović 10 (10sk) - Bogavac 15, Stanković 10 (10sk)/

Metalac - Novi Pazar 79:93
/Đuković 13 - Todorović 30 (11sk)/

Dunav - Zlatibor 83:88
/Mitrović 20, Kovačević, Drašković 16, Ivić 10 (13 sk) - Papić 18, Popović 17 (9sk, 9as)/

Nedelja
Mladost Zemun - Vršac 99:97
/Taker 20 (12 sk), Bibins 18 - Biler 26, Grušanović 20/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara