Megi ne prija matine, Cibona slavila u završnici

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.11.19. | 13:55

Ekipa Dejana Milojevića ostaje sa samo jednim trijumfom u osam kola

Igrala je Mega dobro u prvom poluvremenu protiv Cibone, činilo se da će biti nadomak druge pobede u sezoni, ali su do nje ipak došli Zagrepčani. Nešto staloženijom igrom u nastavku i boljim procentima sa distance uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist i slave veoma važnu pobedu u borbi za opstanak na Novom Beogradu - 72:76.

Košarkaši Cibone su nakon katastrofalnog prvog poluvremena kada je reč o šutu sa distance došli do daha u nastavku i upravo pogocima za tri poena preuzeli rezultatsku prednost. Doduše, naišli su na drugoj strani na veoma borbenu ekipu Mege, koja je poklekla tek nakon veoma neizvesne završnice.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod domaćih bio je Marko Simonović sa 23 poena, dok su se u gostujućoj ekipi istakli Bundović sa 26 poena i Katić sa 22 poena.

Početak utakmice doneo je nešto bolju igru Mege, koja je sredinom prvog kvartala bila nadomak dvocifrene prednosti. Ipak, nekoliko izgubljenih lopti i poeni Cibone iz tranzicije brzo su tu razliku i poništili, pa je nakon uvodnih deset minuta košarke sve bilo na nuli – 20:20.

Uvodne minute drugog kvartala obeležila je tehnička greška koja je dosuđena klupi Mege. To kao da je "razljutilo" domaće košarkaše koji su nakon toga u svega 30 sekundi ubacili dve trojke i ponovo prebacili prednost na svoju stranu.

Iako je Cibona konstantno bila blizu, nije uspevala da dođe do nekoliko vezanih dobrih napada, pre svega zbog prilično čvrste igre domaćih košarkaša u odbrani. Borbeni košarkaši u ružičastog-žutim dresovima su krajem deonice dodatno ubacili u brzinu, pa su na poluvremenu imali sasvim zasluženih devet poena prednosti – 42:33.

Ipak, treću četvrtinu su nešto bolje započeli gostujući košarkaši. Zagrepčani su ubacili nekoliko otvorenih šuteva sa distance preko Katića i Bundovića čime su vrlo brzo prišli Megi na samo poen zaostatka, a potom i preuzeli prednost. Sa druge strane, domaća ekipa nikako nije uspevala da pronađe šut u nastavku utakmice.

Kako se treća četvrtina primicala kraju, Cibona je igrala sve mirnije u napadu i počela je da gradi sve veću rezultatsku prednost. Pokušavali su domaći košarkaši da šutevima za tri poena dođu do daha. Međutim, iako su Zagrepčani na minut pred kraj treće deonice došli i do dvocifrene prednosti, sa boljom energijom ovaj period igre zaključila je Mega. Preko Simonovića i Miljenovića, ekipa Dejana Milojevića došla je na šest poena prednosti, a onda se desio Blaž Mesiček. Novajlija u domaćoj ekipi zaleteo se i postigao veoma važnu trojku sa više od pola terena uz zvuk sirene na isteku trećeg kvartala – 57:60.

Poslednja četvrtina očekivano je donela žestoku borbu na obe strane terena. Pokušavala je Cibona da se odlepi i stavi tačku na utakmicu, ali momci Dejana Milojevića joj to nisu dopuštali i ušlo se u veoma neizvesnu završnicu. Na minut pred kraj, Cibonu i Megu su razdvajala samo dva poena.

Imala je Mega veliki broj prilika da pred ključne trenutke preuzme rezultatsku prednost, ali je u napadu napravila par kardinalnih grešaka. Doduše, ni Cibona na drugoj strani nije blistala, ali je i dalje imala bolju poziciju kako se ušlo u poslednjih 30 sekundi utakmice.

Arbitri su na oko 20 sekundi pred kraj dosudili faul nad Miškovićem, nakog kojeg je tehničku grešku zbog protesta zaradio i trener Mege, Dejan Milojević. Gosti su pogocima sa linije za slobodna bacanja sačuvali prednost i došli do veoma važne pobede u borbi za opstanak.


MEGA BEMAKS - CIBONA 72:76 (20:20, 22:13, 15:27, 15:16)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica", Novi Beograd
Gledalaca: 1.200
Sudije: Dragan Porobić, Vladan Šundić, Ivan Stefanović

MEGA BEMAKS: Mišković 16, Atić 3, Marjanović 9, Ašćerić 4, Čarapić, Miljenović 4, Simonović 23, Cerovina, Macura, Tanasković 2, Stanić, Mesiček 11
CIBONA: Bilinovac 5, Rebec 3, Katić 22, Bundović 26, Vucić 1, Kovač, Novačić 3, Prkačin 2, Rozić 7, Ljubičić, Gibson 3, Ramljak 4


ABA LIGA - 8. KOLO

Subota

Primorska - FMP 86:81
/Heris 20 - Đorđević 19/

Krka - Igokea 76:75
/Lapornik 26 - Gagić, Stević 15/

Nedelja
Mega - Cibona 72:76
/Simonović 23 - Bundović 26/
18.00  (1,85) Budućnost  (14,00)  Partizan (2,10) 
20.00  (3,05) Zadar  (15,00)  Cedevita Olimpija (1,45) 

Ponedeljak
18.00  (1,15) Crvena zvezda  (20,00)  Mornar (6,00) 

NapomenaKvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Mega Bemax / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara