Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
UBIJAJU DOSADU Migranti u Vučjaku IGRAJU KRIKET i tako krate vreme dok ČEKAJU EVROPU (VIDEO)

UBIJAJU DOSADU Migranti u Vučjaku IGRAJU KRIKET i tako krate vreme dok ČEKAJU EVROPU (VIDEO)

U migrantskom kampu Vučjak u Bihaću stanovnici ubijaju vreme na razne načine, a kamera je zabeležila novi vid zabave – kriket.

migranti-vučjak-bihać-kriket Foto: Youtube screenshot / RAS Srbija
migranti-vučjak-bihać-kriket

Kriket je izuzetno popularan sport u bivšim kolinijama Ujedinjenog Kraljevstva, pa možemo zaključiti da su igrači iz Pakistana ili su u najmanju ruku na ruti prema Evropskoj uniji sreli Pakistance koji su preneli svoju ljubav prema ovom, za nas, neobičnom sportu.

Migranti u kampu Vučjak su, kako je i od ranije poznato, u izuzetno nezavidnom položaju u odnosu na druge kampove. Naime, Vučjak je na otvorenom, sačinjen je od šatora, a padavine kreiraju probleme sa blatom. Ipak, problemi ne staju tu – Vučjaku nedostaje adekvatno grejanje, adekvatna dostava hrane i vode te lekarska nega po standardima EU, piše Klix.

Video pogledajte OVDE.

Tema zatvaranja Vučjaka bila je aktuelna u proteklim sedmicama, ali se od te ideje odustalo uprkos apelima iz Brisela.

Vlasti u BiH na svim nivoima trenutno, navodno, rade na rešenju koje bi doprinelo rasterećenju Unsko-sanskog kantona kroz razmeštaj određenog broja migranata. Ipak, stanovnicima kampova cilj je samo jedan – ići dalje prema zapadu, preći u Hrvatsku pa Sloveniju i odatle stići u razvijene države Evropske unije, prenosi Srpskainfo.