Ministar Vulin: Delim uverenje predsednika Vučića, Putin i Šojgu nisu znali

Tanjug

24. 11. 2019. u 15:29

Pokrenuta špijunska afera neće ugroziti odnose Beograda s Moskvom, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Министар Вулин: Делим уверење председника Вучића, Путин и Шојгу нису знали

Foto N. Fifić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da pokrenuta afera neće ugroziti odnose sa Moskvom. U intervjuu Radio Beogradu on ističe da deli uverenje predsednika Vučića da za poslednju aferu nisu znali ni predsednik Putin, niti ministar Šojgu.

„Siguran sam da ovo nije politika Ruske Federacije prema Srbiji i da Rusija Srbiju doživljava kao zemlju koja je bliska, prijateljska i bratska. Mi na isti način mislimo o Ruskoj Federaciji, ruskom narodu, o predsedniku Putinu i ministru Šojguu", kaže ministar Vulin.

Srpski ministar odbrane je dodao da "mi moramo da štitimo svoju zemlju ali moramo i da vodimo računa o tome da ne počinje zivot od danas, ne počinje istorija srpskog i ruskog naroda od danas. Mi smo vekovima bili zajedno i jesmo zajedno. Ne možemo da zaboravimo kada je 2015. godine predsednik Putin na molbu predsednika Vučuća sprečio rezoluciju Velike Britanije po kojoj je srpski narod trebalo da bude prvi genocidni narod u istoriji civilizacije, da budemo označeni kao silovatelji, kao masovne ubice, kao narod koji je počinio genocid. Ne mogu ja da zaboravim, ne samo politiku prema Kosovu i Metohiji gde Rusija vrlo dosledno štiti naš stav i štiti medjunarodno pravo, već da nije bilo ni jedne jedine molbe predsednika Vučića predsedniku Putinu koja nije odmah ispunjena. Ne mogu da zaboravim da nema ni jedne molbe koju sam ja uputio ministru Šojguu, kada je u pitanju vojno-tehnička saradnja, a da ona nije odmah ispunjena".

"Predsednik Vučić i predsednik Putin su lični prijatelji. Ja ministra Šojgua doživljavam kao svog druga. Ne može sve tek tako da nestane zbog ovoga što se desilo. Naravno, mi iz ovoga izvlačimo pouke, beskompromisno čuvamo bezbednost svoje zemlje ne pitajući od koga je ta bezbednost ugrožena. Ali potpuno je nemoguće da predsednik Vučić promeni svoju politiku, on je to rekao, to je njegov stav, njegova volja, njegova politička i lična hrabrost, da ne promeni politiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dragan Sweden

24.11.2019. 16:21

U ovome nisu umesani Rusi vec CIA i Englezi ko god se razume u logiku svatice da je to njihov interes a zna se i zasto.

Krkan

25.11.2019. 08:06

@Dragan Sweden - Dragane ima posla i u Moskvi. Zasto tamo ne ides raditi nego u NATO zemlji.

Jovan

24.11.2019. 16:37

"Rad obaveštajnih službi, u najvećem delu, u zoni tajnosti i relativno mali procenat aktivnosti se uopšte javno ispolji. Ukoliko se takve aktivnosti objave ili pojave u javnosti, onda to govori o konkretnim političkim ciljevima određenih službi da takva informacija uopšte bude obelodanjena." Iz intervjua Profesora dr Andreje Savića, bivšeg direktora BIA i profesora na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost iz Beograda Đ. Barović - Vesti Frankfurt . 24.11.2019. 15:47

Miki

24.11.2019. 22:35

Putin vam je rekao sve cestitanjem redjendana Emiru Kusturici bas kao sto je djelom pokazao sta misli o tadicu kad je sjedio na stadionu s nasim ratnim veteranom, a ne s njim.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!Мрш из Србије, бандо!

25.11.2019. 11:28

Ма најважније је да вас ни мало не секрају хорде ЦИА и БНД шпијунчина, које некажњено вршљају Србијом, јавно поткупљују медије и попитичаре, исмејавају целу земљу преко својих НВО плаћеника и вазала, чак вам и у самом генераштабу "ловачког удружења" под именом Војска Србије (јер је то од исте преостало) НАТО фашисти и окупатори имају цео спрат.Има ли то негде, у било којој нормалној и сувереној зенљи на свету, најбеднији демагози????