Capital.ba

GRAS traži 64 radnika, evo kolike nude plate

24.11.2019. / 12:30

SARAJEVO – Gradsko saobraćajno preduzeće “GRAS” Sarajevo raspisalo je oglas za prijem 64 radnika.

GRAS

GRAS traži 42 vozača motornog vozila, u sektoru za autobuski saobraćaj, a ugovor se potpisuje na period od četiri mjeseca. Također se traže 22 konduktera za službu kontrole sistema naplate, a ugovor se potpisuje na period od šest mjeseci.

Osnovna neto plata za poziciju vozača je 778,85 KM, a za kontrolore 708 maraka. Prijave se mogu slati do 3. decembra.

Portal biznisinfo podsjeća da se BiH suočava s nedostatkom vozača, s obzriom da je veliki broj ljudi s ovim zanimanjem otišao u zapadne zemlje što je prema njihovim saznanjima slučaj i sa preduzećem “GRAS”.

Ovo zanimanje trenutno je veoma traženo u Njemačkoj, Sloveniji i drugim zemljama, a plate su mnogo veće nego u BiH.

biznis info

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!